L’Ajuntament de Caldes de Montbui entregarà la Medalla d’honor de la vila a Raül Romeva

Dimecres, 12 de setembre de 2018 a les 00:00

El passat dilluns 10 de setembre l’Ajuntament de Caldes Montbui va aprovar en Ple extraordinari concedir la Medalla d’honor de la vila a Raül Romeva

Jordi Solé, alcalde

Pepe Beunza, membre del Grup de Suport a Raül Romeva

Carme Garcia, directora general de Memòria Democràtica de la Generalitat de Catalunya

Teresa Mira, presidenta d'Omnium Cultural de Sabadell

L’Ajuntament de Caldes de Montbui ha volgut fer un reconeixement a la trajectòria de Raül Romeva i Rueda, pel seu compromís amb la democràcia, la pau i la justícia social, atorgant-li la Medalla d’honor de la vila, distinció concedida per primera vegada en el municipi.

La concessió de la Medalla es va aprovar en el Ple extraordinari del passat dilluns 10 de setembre, emmarcat en el programa d’actuacions a l’entorn de la diada de l’11 de setembre. L’acte va comptar amb la presència del Grup de Suport a Raül Romeva, representat per Pepe Beunza; la directora General de Memòria Democràtica de la Generalitat de Catalunya, Carme Garcia, i la presidenta d’Omnium Cultural de Sabadell, Teresa Mira.

L’acte de lliurament de la Medalla d’honor de la vila tindrà lloc el proper 29 de setembre. La medalla estarà representada per una insígnia de solapa amb la caldera de Caldes de Montbui, acompanyada del lliurament d’una peça escultòrica de l’artista Àngels Llop. L’esposa de Raül Romeva, Diana Riba, és la persona que rebrà la distinció ja que l’homenatjat continua empresonat des del passat 23 de març.

Sobre Romeva i Caldes de Montbui

Raül Romeva és un personatge vinculat a la Cultura de la Pau i la defensa del Medi Ambient i la Solidaritat que ha portat el nom de Caldes arreu. Caldes de Montbui és una vila amb una extensa trajectòria de la defensa de la pau, la solidaritat i els drets humans, valors que històricament han estat relacionats amb el nom de la vila i amb el tarannà de les seves entitats i la seva població.

Segons recull l’expedient que proposa l’atorgament de la Medalla “la relació entre Raül Romeva i Caldes de Montbui afavoreix que Caldes esdevingui una vila universal en la defensa d’aquests valors i fa augmentar el prestigi de les accions solidàries, reivindicatives i compromeses promogudes per la ciutadania o per l’Ajuntament, i això el fa mereixedor d’un dels reconeixements honorífics que atorga l’Ajuntament”.

Romeva ha estat professor associat de Relacions Internacionals a la UAB, investigador sobre pau i desarmament al Centre UNESCO de Catalunya i coordinador de campanyes de desarmament i prevenció de conflictes armats d’ Intermón-Oxfam. Cal destacar el seu treball com a pacificador a Bòsnia, com a professor a l’Escola de Cultura de la Pau a la UAB, com a parlamentari europeu i com a membre del Govern de Catalunya.

Reglament d’Honors i Distincions de l’Ajuntament de Caldes de Montbui

La distinció honorífica de Medalla d’honor de la vila està regulada al Reglament d’Honors i Distincions de l’Ajuntament de Caldes de Montbui, segons el qual el municipi pot fer reconeixements de mèrits a través del distintiu de Fill/a predilecte (Sebastià Badia, des de l’any 2009), de Fill/a adoptiu i de Medalla d’honor de la vila.

La Medalla és un “reconeixement municipal creat per premiar els mèrits extraordinaris que concorrin en personalitats, entitats o corporacions, siguin nacionals o estrangeres, per haver prestat servei o dispensat honors a la vila”. L’Ajuntament pot concedir fins 5 medalles per mandat.


 

Darrera actualització: 12.09.2018 | 15:38