Més de 3.600 alumnes comencen el nou curs escolar a Caldes

Dimecres, 12 de setembre de 2018 a les 00:00

Més de 3.600 alumnes, des d’escola bressol a Batxillerat i Cicles Formatius, inicien el nou curs escolar aquest dimecres 12 de setembre. L'Escola d'Adults començarà les classes el 17 de setembre 
 

 

Roser Guiteras, regidora d'Educació

El dimecres 12 de setembre comença el nou curs escolar 2018/2019 per als 2.708 alumnes que cursen educació obligatòria al municipi, 1.810 a 2n cicle d’educació infantil i primària i 898 a secundària.

Per centres, 253 alumnes faran educació infantil (2n cicle) i primària al Calderí, 434 al Farell, 445 al Montbui, i 678 a l’Escola Pia, mentre que 308 cursaran estudis de secundària a l'Institut Manolo Hugué,  239 a l'Institut Pic del Vent i 351 a l’Escola Pia. Del total d’alumnes que comencen el curs, n’hi ha 171 que van per primer cop a l’escola i comencen P3, 203 que comencen la primària i 225 que s’inicien en la secundària. 

També comencen les classes aquest dimecres 12, els 152 nens i nenes que acudeixen a les escoles bressol públiques El Gegant del Pi i La Lluna mentre que l'escola bressol privada Els Peixets, amb 40 alumnes, va obrir portes el dimecres 5 de setembre.

Pel que fa als estudis postobligatoris,  que comencen les classes el divendres 14, un total de 327 alumnes cursaran aquest curs Batxillerat, mentre que 225 faran Cicles Formatius.. D'aquests, 111  comencen algun dels Cicles Formatius que s’ofereixen als centres calderins (Institut Manolo Hugué i Escola Pia) i 169 alumnes comencen 1r de Batxillerat (100 a l’Institut Manolo Hugué i 69 a l’Escola Pia).

Finalment, l’Escola d’Adults, que de moment compta amb 230 persones matriculades, iniciarà les classes el proper dilluns 17 de setembre. 

Aquestes dades són provisionals ja que no inclouen les variacions d’última hora. Les dades definitives es coneixeran un cop iniciat el curs.

L'Institut Pic del Vent completa els cursos de secundària 

Una de les novetats d’aquest curs és que l’Institut Pic del Vent cobreix ja tots els cursos de secundària amb la incorporació de dos grups de 4t d’ESO que correspon als alumnes que l’any passat cursaven 3r.

Així, el nou curs comença, en conjunt, amb més grups que el curs passat: dos de 4t d’ESO a l'Institut Pic del Vent que fins ara no en tenia i un nou grup de Cicles Formatius que correspon al 2n curs del Cicle de Programació de la producció en fabricació mecànica que va començar el curs passat a l'IES Manolo Hugué. 

Pel que fa a mòduls prefabricats, l’Institut Manolo Hugué manté el modul doble que te des de fa uns anys, l'escola El Calderí també manté els 3 que ja tenia i l’Institut Pic del Vent n’incorpora un per acollir els alumnes de 2n d’ESO. En aquest sentit, recordem que a finals de juny l'alcalde Jordi Solé va adreçar una carta al conseller d'Ensenyament Josep Bargalló recordant-li el compromís de la Generalitat sobre l'ampliació de l'edifici que acull l'Institut Pic del Vent i l'Escola El Calderí. L'alcalde transmetia així al govern català la voluntat expressada per la unanimitat del Ple de l’Ajuntament a través d’una moció que es va aprovar al març, i per la qual es tornava a demanar a la Generalitat de Catalunya que inclogui una partida dins dels pressupostos d'aquest any per a l’ampliació de d’aquest equipament educatiu i que acceleri al màxim el procés de les obres d’ampliació de l’edifici. Sobre la necessitat d’aquesta ampliació, el govern de la Generalitat ja va aprovar un projecte executiu el novembre de l’any 2012. 

Millores als centres educatius 

Com és habitual, durant els mesos d’estiu s’ha aprofitat l’aturada de les classes per condicionar els centres educatius públics. Així, a l’escola El Calderí i l’Institut Pic del Vent s’han realitzat treballs de manteniment de patis i trasllat de mobiliari. 

Pel que fa a l’escola El Farell s’ha reparat les càmeres del sistema de videovigilància, s’ha fet el projecte de senyalització d’emergència, subministrament i col·locació de senyals i s’han realitzat treballs d’arranjament sistema de clavegueram. 

A l’escola Montbui s’ha reformat la instal·lació del sistema del porter electrònic s’han fet treballs d’arranjament de les rajoles de la cuina. A les escoles bressol s’han realitzat treballs d’arranjament de canals, terres i sòcols, s’ha instal·lat parquet en algunes aules i s’ha afegit mobiliari. Finalment, a l’Escola d’Adults s’han instal·lat diverses pantalles de projecció.

Visita als centres educatius

Com cada any, és previst que l'alcalde Jordi Solé i la regidora d'Educació Roser Guiteras facin una visita als centres d'educació un cop iniciat el curs.


 


 

Darrera actualització: 14.09.2018 | 11:12