Passejada calderina per Alella  

Dijous, 31 de gener de 2019 a les 13:00

Avui dijous 31 de gener, el grup calderí de caminaires del “Cicle de passejades de la gent gran” ha visitat els entorns d’Alella

El curs 2018/2019 inclou Caldes de Montbui en el grup compartit amb Mollet del Vallès (caminada que es va fer el 29 de novembre de 2019), Alella  (caminada d’avui 31 de gener) i Puig Reig (caminada del 28 de març). Les colles caminaires de les quatre poblacions passejaran pels entorns de la vila termal el 27 de febrer.

Caldes de Montbui és fidel a la convocatòria des del curs 2003/2004. Actualment, els calderins acostumen a fer un grup estable d’uns 55 caminaires.

Envelliment actiu

El Cicle de passejades adreçades a la gent gran forma part del Programa esportiu local d'activitats d'esport, salut i qualitat de vida, que Esports de la Diputació impulsa des de l'any 2001. Els seus objectius són fomentar l'afició entre la gent gran de realitzar caminades amb regularitat, motivar l'aprenentatge i l'intercanvi de coneixements en relació al món natural i incrementar les relacions interpersonals i de grup en un ambient natural i adaptat a les seves necessitats.

Caldes de Montbui forma part d'aquest intercanvi des de l'any 2003. En els darrers cursos, la participació dels caminaires de la vila termal ha estat molt regular i sempre s'ha comptat amb un grup força homogeni de 55 persones de mitjana.

Aquest programa de la Diputació de Barcelona es basa en diverses passejades que han d’estar totalment adaptades a les possibilitats i les necessitats del col·lectiu de gent gran; per tant, són suaus i assequibles. Majoritàriament han de discórrer per pistes forestals o camins de muntanya, reduint el màxim possible els trams urbans. Generalment, s’inicien sobre les 10 del matí i finalitzen cap a les 4 de la tarda. Es camina un total aproximat de 3 o 4 hores, i durant el recorregut es van realitzant diverses parades. Les distàncies a recórrer no poden ser superiors als 8 quilòmetres, però tampoc inferiors als 6 quilòmetres.

Darrera actualització: 31.01.2019 | 13:02

Imatges

Passejada calderina per Alella Passejada calderina per Alella