Pia i Montbui ja han fet la cercavila. Alumnes del Farell i Calderí, és el vostre torn!

Dimecres, 27 de setembre de 2017 a les 00:00

Les cercaviles per acompanyar als infants a escola i el joc  “Aventura’t amb la mobilitat sostenible” han començat. Avui la gresca ha acompanyat els alumnes de l’Escola Montbui i ahir els de l’Escola Pia

Ahir per Pi i Margall, avui pel carrer Montserrat. Cada dia d’aquesta setmana, en algun indret del municipi, sona la música i una cercavila escolar es posa en marxa. Les escoles Pia i Montbui ja les han fet, ara és el torn de l’Escola El Farell (dijous, a les 8.30 h, des de plaça de l’Àngel) i de l’Escola El Calderí (divendres, a les 8.30 h, des del parc de l’Estació).

Així han començat les activitats a l’entorn de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que a Caldes de Montbui tindrà lloc fins el 6 d’octubre.

A més, els alumnes de Caldes han rebut una invitació adreçada a totes les famílies per seguir el joc de pistes “Aventura’t amb la mobilitat sostenible”, que proposa fer un recorregut contestant preguntes sobre sostenibilitat al llarg de diferents espais del poble.

I, per últim, a les aules de Caldes de Montbui aquests dies els educadors podran treballar el projecte didàctic titulat “La mobilitat sostenible a l’escola”.

 

Caldes, model de Setmana de la Mobilitat proposat per AMTU i Ajuntament

Caldes de Montbui organitza enguany una Setmana de la Mobilitat que té la voluntat de convertir-se en model de projecte al qual s’hi puguin sumar altres poblacions catalanes. L’han dissenyat entre l’Ajuntament i l’AMTU i està basat en augmentar la implicació de les famílies, de les escoles i d’altres estaments locals, com la Policia Local, per aconseguir que sigui un èxit.

Sota el lema “Mobilitza’t per un aire més net!”, la Setmana de la Mobilitat 2017 vol vetllar per una vida saludable i segura i alhora “reforçar el poder de la ciutadania per millorar l’aire que respirem”.

Caldes se suma a aquest lema, però també vol incidir amb contundència en la necessitat de millorar la seguretat vial. És per això que tota la campanya d’actuacions dissenyada incideix en el treball amb les escoles, perquè infants i famílies prenguin consciència de la importància de la mobilitat segura i sostenible.

Aquest és el mateix objectiu que tenen els plans aprovats per l’Ajuntament durant l’últim any, com el de Mobilitat o el d’Aparcaments.

Dins i fora de l’escola

En aquest sentit, Caldes de Montbui i AMTU proposen dues línies d’actuació. La primera línia es dinamitza en l’entorn familiar a través de joc “Aventura’t amb la mobilitat sostenible”, que proposa a totes les famílies calderines seguir un joc de pistes i reflexionar sobre el lema de la Setmana, amb plafons repartits al llarg de 14 espais del municipi.

La segona línia és un programa educatiu treballat amb les escoles a través d’un dossier titulat “La mobilitat sostenible a l’escola” (aquest és un projecte didàctic sobre mobilitat sostenible en el qual cada docent podrà adaptar la proposta al seu alumnat i a les necessitats curriculars); a través de les cercaviles per anar a escola, que a Caldes ja són tradicionals, i a través de la intensificació de les xerrades a càrrec de la Policia Local sobre mobilitat i via pública.

A Caldes de Montbui, les activitats tenen lloc del 25 de setembre al 6 d’octubre.

 Famílies, a jugar!

El joc “Aventura’t amb la mobilitat sostenible” consisteix en fer arribar a totes les famílies un mapa del municipi amb 14 espais on trobaran preguntes sobre mobilitat sostenible. Només caldrà anar seguint les instruccions i l’odre del joc, contestar les preguntes i lliurar-les a l’Ajuntament. Entre els participants es farà un sorteig d’una visita familiar al Cim d’Àligues

Les preguntes d’aquest joc fan referència a alguns dels avantatges que comporta la mobilitat sostenible, i hi ha diferents nivells de dificultat.  A més, també s’ha tingut en compte que les proves serveixin per dotar a les famílies de coneixements tècnics i curiositats en relació a la mobilitat sostenible, i que divulguin les diferents accions que es fan al municipi relacionades amb aquest tema.

Per participar en aquest joc d’aventura, no cal apuntar-se prèviament. Els infants de les escoles rebran les instruccions per poder fer el joc amb les seves famílies durant els dies indicats.

El joc es podrà dur a terme des del 26 de setembre fins el 6 d’octubre.

 A escola, amb música i xerinola

En paral·lel, es repeteix la proposta d’anar en cercavila a escola, amb un grup d’animació, amb el calendari següent:

Dimarts 26 de setembre, 8.30 h. Des de parc de l’Estació. Escola Pia

Dimecres 27 de setembre, 8.30 h. Des de plaça Moreu. Escola Montbui

Dijous 28 setembre, 8.30 h. Des de plaça de l’Àngel. Escola El Farell

Divendres 29 de setembre, 8.30 h, des parc de l’Estació. Escola El Calderí

Darrera actualització: 27.09.2017 | 12:05

Imatges

Cercavila Escola Montbui Cercavila Escola Montbui