S’amplia el termini per registrar l’ADN dels gossos

Divendres, 23 de novembre de 2018 a les 14:00

Les persones propietàries d’aquells gossos que no tinguin el registre d’ADN tenen ara fins el 31 de desembre per registrar les dades genètiques dels animals de forma gratuïta

El mes de febrer es feia pública la modificació de l’Ordenança municipal de control i tinença d’animals per tal de garantir una convivència cívica entre animals de companyia i ciutadania, per garantir la seguretat de les mascotes i per tal de mantenir les condicions òptimes d’higiene de la via pública, lliure d’excrements.

Després de l’entrada en vigor d’aquesta modificació de l’Ordenança municipal de control i tinença d’animals, que busca garantir una convivència més cívica entre la ciutadania i els animals de companyia i mantenir les condicions òptimes d’higiene de la via pública, els propietaris de gossos de Caldes de Montbui, a més de censar els seus gossos, tenen també l’obligació de facilitar les dades genètiques dels seus animals i inscriure’ls al cens genètic caní, una base de dades creada a partir de la identificació de l’ADN de tots els gossos de municipi.

Per facilitar la creació del cens i facilitar la gestió, l’Ajuntament va engegar una campanya gratuïta de recollida de dades genètiques que finalitzava el 30 de novembre i que ara s’amplia fins el 31 de desembre d’aquest 2018. El registre es pot fer a quatre clíniques veterinàries de Caldes de Montbui. Els gossos inscrits en aquest cens obtenen una xapa cívica que, a través d’un codi QR, permet obtenir la informació essencial relacionada amb l’animal (dades de contacte del propietari, al·lèrgies, vacunes, tractaments, fotografia, etc).

Censar el gos és ràpid i gratuït fins al 31 de desembre

Per facilitar la creació del cens i facilitar aquesta gestió a veïns i veïnes, 4 clíniques veterinàries de Caldes de Montbui en conveni amb l’Ajuntament estan fent la recollida de dades genètiques.

CAL VETERINARI. C. Llorens i Artigues, 15. Tel. 93 862 75 29

CLÍNICA VETERINÀRIA NATURA. C. Salvador Espriu, 36. Tel. 93 865 41 16

CLÍNICS CALDES. C. Buenos Aires, 48. Tel. 93 865 36 67

GRUP VETERINÀRIA. C. Major, 76. Tel. 93 865 19 86

El procés de censat és senzill: només cal que un veterinari de la llista faci una extracció de sang al gos, i, en el mateix moment, faciliti al propietari la xapa cívica (que inclou el número de xip segons el cens i altres dades que permeten la identificació de l’animal en cas de pèrdua o robatori, com ara el contacte del propietari, al·lèrgies, vacunes, tractaments, fotografia, etc)

Fins al 31 de desembre la campanya de recollida de dades genètiques és gratuïta, i a partir del 2019 serà de pagament.

Avantatges del Cens Genètic Caní

 

A banda de la identificació dels animals en cas d’actituds incíviques per part de propietaris, per no recollir les deposicions, un altre avantatge que ofereix el Cens Genètic Caní és que permet la identificació de l’animal en cas de pèrdua o robatori.

Campanyes d’identificació canina

Al llarg de l’any es porten a terme campanyes de control de cens, xip i ADN pels carrers del municipi. Agents de la Policia Local poden sol·licitar a les persones que passegen amb gossos que els mostrin la xapa cívica del collar. En el cas que que l’animal no estigui identificat adequadament, l’amo tindrà 15 dies per justificar que el registre s’ha fet.

Les campanyes de detecció de femta a la via pública es duran a terme, també, en els sectors més crítics del municipi per part dels serveis de neteja viària, ells són els que activaran el mecanisme alertant a la Policia Local que prendrà acte de la presa d’ADN de forma presencial.

Per la no identificació dels gossos o per no recollir les seves deposicions, l’Ordenança estableix sancions amb multes de fins a 400 €.

Més informació: sterritorials@caldesdemontbui.cat – T. 93 862 70 23

 

Darrera actualització: 23.11.2018 | 14:44