Satisfacció general en la celebració del II Fòrum d’Educació

Dimarts, 20 de novembre de 2018 a les 08:00

Unes seixanta persones participen al II Fòrum d’Educació, en què es renova el compromís de Caldes com a poble educador i es recullen noves propostes que s’exposaran el 29 de novembre

    Roser Guiteras, regidora d'Educació

       Jordi Solé, alcalde de Caldes

     Rafa Homet, diputat d'Ensenyament

El conseller d’Educació Josep Bargalló va inaugurar el II Fòrum d’Educació de Caldes de Montbui, celebrat dissabte 17 de novembre i en el qual hi van participar una seixantena de persones, entre membres del grup impulsor, representants polítics i ciutadans/es.

La jornada, a la qual també hi va assistir el responsable dels Serveis Territorials d'Ensenyament al Maresme i Vallès Oriental, Pere Masó, va servir per exposar la feina feta des del primer fòrum - celebrat l’octubre del 2017- fins ara, i per posar noves propostes sobre la taula. Així, membres dels Grup Impulsor (GI) van explicar les accions desenvolupades durant aquest any, així com la pròpia tasca i funcionament del GI, i van animar a les persones assistents a afegir-s’hi.

Després de l’explicació va venir el debat sobre les accions valorades com a més importants d’entre les prioritzades al I Fòrum, una tasca que es va fer per tallers dividits per grups en els 4 àmbits del PEC: escola, fora escola, transició escola-treball i poble educador. Precisament en la línia de potenciar aquesta idea de poble educador, la regidora Roser Guiteras va presentar públicament l’adhesió de Caldes a la plataforma virtual Educaentorn que ofereix la Diputació i que serveix per donar a conèixer totes les activitats educatives que es fan al municipi, dins i fora de l’escola. Educaentorn és, de fet, una eina totalment vinculada al PEC que ve a completar i desenvolupar el “Mapa de Recursos Educatius” del municipi recollint i endreçant tota l’oferta educativa local, entesa com aquells serveis, activitats i recursos que donen suport als processos d'aprenentatge i èxit educatiu de les persones de la població, posant en valor i donant visibilitat a la tasca que una gran diversitat d’agents educatius estan desenvolupant a la nostra vila amb la finalitat de mobilitzar els recursos del territori per donar suport als processos d'aprenentatge al llarg de la vida, en qualsevol moment i espai.

Aquest II Fòrum també ha comptat amb una xerrada del doctor i professor de Pedagogia i Educació Social de la UAB, Marius Martínez, que ha destacat la naturalesa comunitària, inclusiva, diversa, empoderativa i participativa de l’educació, valorant i recordant la importància que té la participació en espais com el Fòrum d’Educació ja que “si nosaltres no decidim com volem que siguin les coses, algú altre ho farà”.

Precisament per posar en valor la participació en el Projecte Educatiu de Caldes (PEC) dels 18 membres del grup impulsor (persones de diferents àmbits que han treballat durant tot l’any per portar a terme algunes de les propostes sorgides del I Fòrum), aquest II Fòrum ha volgut oferir també un reconeixement públic a la feina feta, la implicació i el compromís amb l’entrega d’un petit obsequi.

Les conclusions d’aquest II Fòrum, conduït i presentat per la regidora d’Educació Roser Guiteras, i clausurat pel diputat d’Ensenyament de la Diputació de Barcelona Rafa Homet i per l’alcalde de Caldes Jordi Solé, es concretaran a la reunió plenària del Grup Impulsor del PEC, on també s’establirà el full de ruta a seguir a partir d’ara i es produirà la incorporació de nous membres al GI. Una trobada prevista pel dijous 29 de novembre a les 19 h a les Cases dels Mestres, a la què es convida a participar a les persones assistents al II Fòrum i en la què poden participar-hi totes les persones interessades enviant un correu a pec@caldesdemontbui.cat

 

 

 

Darrera actualització: 20.11.2018 | 10:07