La marca de comerç ha sorgit d'un procés participatiu generat com espai de debat, reflexió i decisió dins de la Taula de Comerç
La Taula de Comerç va ser creada l'any passat i aquest és el primer fruit que veu la llum
Una de les principals actuacions promoguda per la Taula de Comerç i en la que s’ha invertit part dels 20.000€ dels pressupost participatiu que l’Ajuntament ha posat a disposició d’aquest projecte, és la creació de la nova marca comercial “Shop in Caldes”, que s’ha presentat avui, i de les aplicacions que tindrà tant ara com en un futur per tal de promocionar i revitalitzar el comerç calderí. La nova marca sorgida del treball conjunt entre els comerciants i la regidoria de Comerç i Consum compta amb el compromís d'ambdues parts per tal de seguir treballant conjuntament i fer-ne difusió.
La roda de premsa celebrada avui, que ha anat a càrrec de la regidora de Comerç i Consum, Núria Carné, i de dos representants voluntaris i membres de la Taula de Comerç, Gemma Lloveras de «Kamina» i Josep Silvera d'«Elementho», ha servit per presentar la nova marca comercial.
Regidora de Comerç i Consum, Núria Carné
Membres de la Taula de Comerç, Gemma Lloveras de «Kamina» i Josep Silvera d'«Elementho»
A més, també s’han mostrat les noves bosses per anar a comprar (fetes amb material reciclat i pensades fer-ne més d’un ús) que incorporen el logo de la nova marca “Shop in Caldes” i que es repartiran a partir d’ara gratuïtament. Per a l’obtenció d’una bossa, caldrà presentar tres tiquets de compra de petits comerços locals l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament (Horari: de dilluns a divendres: de 8 a 14 h i de 16 a 19.30 h i dissabtes: de 10 a 13 h) o bé a La Piqueta Desenvolupament Econòmic Local ( c. del Doctor Delger, 5 Horari: de dilluns a divendres, de 9 a 14 h)
A més,el lema principal en anglès SHOPinCALDES va sempre acompanyat del «Compra a Caldes» en català.I les bosses van acompanyades de la paraula COMPRA en 28 idiomes, en atenció a totes les llengües d’orígen de les persones que conviuen a Caldes de Montbui.
Les accions sorgides de la Taula volen ser un impuls més per complementar les accions de promoció que els comerços ja porten a terme de manera individual, fent augmentar la seva presència a través de la multicanalitat i oferint una identitat de qualitat a partir de la imatge, l’impuls i el treball conjunt.
Des del gener del 2019 s’han fet 6 reunions de la Taula de Comerç, amb una participació d’uns 20 establiments calderins interessats en impulsar actuacions que dinamitzin i promocionin el comerç local. Aquest ha estat un any de treball intens ja que s’ha creat i plantejat la Taula de Comerç, s’han definit i decidit actuacions i s’han presentat conclusions. El primer resultat tangible doncs, la marca comercial, és una realitat ja al gener del 2020, amb un any de treball intens.
Creació de la Taula de Comerç el 2019
El 23 de gener del 2019, l’Ajuntament feia una crida al comerç local i el convocava a una primera reunió, per plantejar la creació de la Taula de Comerç. Es van presentar els pressupostos participatius, que contemplaven una dotació econòmica de 20.000,00 euros.
El mes de juliol es van presentar als comerciants tres propostes de marca com a resultat de les sessions de treball de la Taula anteriors amb l’assessor de branding i es va demanar que votéssin les dues que més els agradaven. Finalment, a la darrera taula, celebrada el 20 de novembre, es va presentar “Shop in Caldes” la marca més votada pels 30 establiments de comerç i serveis participants, i que va rebre un 81,25% dels vots.
A banda de la presentació i la implementació de la nova marca comercial a través de les accions dissenyades com el repartiment de les bosses, a partir d’ara la Taula de Comerç continuarà treballant en la utilització de la marca i en els diferents escenaris que sorgeixen i que poden implementar-se progressivament. Tanmateix, la Taula haurà de decidir si s’implanta el projecte del Market place amb repartiment a domicili o recollida en consignes, fent especial èmfasi en la implicació de tots els professionals que es vulguin sumar i informant que, per fer-lo viable, és imprescindible comptar amb una entitat que el volgués impulsar, amb el suport i l’acompanyament institucional.