Thermalia estrena la REMIAU 2018

Dimarts, 22 de maig de 2018 a les 15:20

El primer acte de la REMIAU, celebrat durant la Nit dels Museus, ret homenatge a al concepte d’amistat i als dos artistes vinculats a la vila, Hugué i Picasso

Isidre Pineda, regidor de Cultura i Patrimoni

La REMIAU és una proposta de dinamització cultural que oferix una nova mirada als espais patrimonials de Caldes a partir d’intervencions artístiques en diferents localitzacions obertes gratuïtament al públic amb reserva de places degut a l’aforament limitat. El cicle té cinc jornades, essent aquest dissabte passat 19 de maig la primera d’elles.

Mediant Manolo, aquest primer acte a càrrec d’Helena Pielias, treballadora del Museu Thermalia i artista, va consistir en una mediació d’art audioguiada. Els 35 assistents que van acudir a l’esdeveniment van rebre un missatge al mòbil amb quatre arxius de veu, dels quals havien de triar-ne un. Cada arxiu de veu era un viatge aparentment individualitzat ja que la veu es dirigia a l’oient en primera persona, i permetia apropar-se a l’artista Manolo Hugué i al seu art a través de la veu de l’Helena, coneixent les opinions personals del propi artista, d’amics seus i d’entesos en la seva obra. D’aquesta manera, els visitants van ser alhora espectadors d’una intervenció que mesclava el concepte de visita audioguiada amb el concepte de mediació performàtica.

El següent acte que es va dur a terme va ser La força de l’amistat, una performance col·laborativa dinamitzada per l’artista Fèlix Pons. L’actor i artista, va donar la benvinguda als assistents entregant-los un sobre tancat i convidant-los a entrar a la sala de dibuixos de Manolo Hugué. Al mig de la sala hi havia un objecte cobert per una tela negra. Després d’uns exercicis per trencar el gel, els membres del grup van ser instats a cercar algú que no coneguessin o coneguessin poc per formar una parella. En aquell moment van obrir el sobre i van descobrir un qüestionari farcit de preguntes sobre el concepte d’amistat, que un havia de realitzar a l’altre. En acabar l’entrevista, es va descobrir l’objecte misteriós del centre de la sala, una estructura a mode de balancí gegant, en el que les parelles s’havien d’enfilar per trobar l’equilibri, gràcies a la força de la nova amistat.

Propers actes programats

  • El dissabte 9 de juny dins del cicle Memòria i Cos:

19h. Practicas elementales de la A a la B, performance a càrrec d’Alkyoni Bouchalaki. LLOC: Safareig de la Canaleta

20:30h. Records sonors de la casa Delger, performance a càrrec de Pol Aumedes.

LLOC: Museu Delger

  • El divendres 22 de juny dins del cicle Memòria i Espai:

19-21h. La memòria del vímet. Instal.lació a càrrec d’Aina Desmuvila.

LLOC: Safareig de la Portalera

19-21h. Go:tes. Instal.lació interactiva a càrrec de l’OOEEVV

LLOC: Safareig de la Portalera

  • El divendres 20 de juliol dins del cicle Memòria i Acció:

20h. Fer net. Performance col.laborativa a càrrec d’Historietes Exemplars. LLOC: Safareig de la Canaleta (recomanable portar tovallola)

  • El divendres 27 de juliol dins del cicle Memòria i Veu:

Hora a concretar. Vedo una voce. Performance a càrrec d’Ombelico di Mondo.

LLOC: Safareig de la Canaleta

Es pot fer reserva gratuïta de plaça enviant nom, telèfons i el nom de l’activitat a la que interessa acudir miauthermalia@caldesdemontbui.cat

La REMIAU té el seu origen en la MIAU

Amb la REMIAU, el Museu Thermalia recupera el propòsit pel qual en el seu dia va néixer la Mostra Internacional d’Art Urbà (MIAU) que va tenir lloc del 2009 al 2014. La proposta fomentava convertir l’espai públic en plataformes d’interacció i diàleg entre el lloc, l’obra, l’artista i l’espectador.

Aquesta experiència interactiva entre l’espai, l’art i la mirada es fa a través de diferents instal·lacions artístiques i performances.

El concepte que uneix tots els projectes és la memòria; i els espais són el mateix Museu Thermalia, el Museu Delger, el Safareig de la Canaleta i el Safareig de la Portalera.


 


 


 

Darrera actualització: 22.05.2018 | 15:22