Punt de Voluntariat Municipal: crida de les AMPES de les escoles de primària per col•laborar en el programa LECXIT

Dimarts, 19 de setembre de 2017 a les 14:14

Les AMPES de les escoles de primària, a través del Punt de Voluntariat, fa una crida a la ciutadania interessada en participar en sessions de lectura amb infants. Les persones interessades adreceu-vos a les secretaries de les escoles o al Punt de Voluntariat Municipal participacio@caldesdemontbui.cat

Les AMPES de totes les escoles de primària de Caldes de Montbui, a través del Punt de Voluntariat, fa una crida a la ciutadania interessada en col•laborar en un voluntariat en l'àmbit educatiu que consisteix en participar en les sessions de lectura amb un nen o nena per millorar la comprensió lectora dels infants.

Es tracta de participar del programa LECXIT el qual té per objectiu incrementar l'èxit educatiu dels infants a través del treball per la millora de la seva comprensió lectora. La clau de LECXIT està en treballar de forma lúdica i amena gràcies al voluntariat i a la implicació de l'entorn dels nens i nenes que participen en el programa.

La tasca principal del voluntari és acompanyar la lectura d’un infant, contribuir a ajudar-lo a gaudir de la lectura i d’alguna manera esdevenir un referent lector. Construir una bona relació basada en la confiança ajudarà a conèixer els interessos de l’infant i poder fer propostes de lectura basades en el què li agrada.

Tenir en compte algunes actituds com l’escolta activa, la cooperació, donar suport en les demandes i necessitats de l’infant, fer l’esforç per entendre i contextualitzar algunes reaccions o comportaments, tenir paciència i constància.


Associacions que fan la demanda: AMPA Escola El Calderí, AMPA Escola El Farell, AMPA Escola Montbui i AMPA Escola Pia.
Dedicació del voluntariat: 1 hora setmanal de novembre a abril, al centre escolar de l'infant.
Horari de l’activitat (a escollir):
Escola El Calderí: dimarts o dijous, de 16.30 h a 17.30 h
Escola El Farell: dimarts o dijous, de 16.30 h a 17.30 h
Escola Pia: dimarts o dijous, de 17 a 18 h
Escola Montbui: dimarts, de 16.30 h a 17.30 h

Activitat: Participar en les sessions de lectura amb un infant per millorar la seva comprensió lectora; motivar-lo a llegir reforçant la confiança en les seves activitats.
Perfil: persones a partir de 16 anys que sàpiguen llegir en català amb ganes d’acompanyar un infant en el seu procés educatiu. Han de saber escoltar i empatitzar amb els infants i tenir actitud oberta per aprendre noves tècniques d’acompanyament a la lectura i ser creatives.

Requisits: aportar el certificat negatiu del Registre Central de Delinqüents Sexuals.

Contacte: Punt de Voluntariat (participacio@caldesdemontbui.cat) tel. 93 865 56 56 o 93 115 09 47; Secretaries de les escoles: Escola El Calderí, tel. 93 862 77 30; Escola El Farell,tel. 93 865 03 73; Escola Montbui, tel. 93 865 08 33; Escola Pia, tel. 93 865 03 33.

Si t'interessa aquesta crida puntual de voluntariat i vols que et donem un cop de mà a realitzar la inscripció adreça't al Punt de Voluntariat Municipal.

Informació del Servei del Punt de Voluntariat:
Les Cases dels Mestres
Gregori Montserrat, 4. Despatx 1.1
Horari d’atenció: dimarts de 18h a 20h, i dimecres d’11h a 13h
Tel. 93 862 70 24/ 93 115 09 47
A/e: participacio@caldesdemontbui.cat

Si voleu consultar altres crides permanents de voluntariat que proposen les entitats de Caldes consulteu la web: http://www.caldesdemontbui.cat/municipi/ciutadania/crides-de-voluntariat/

 

Darrera actualització: 21.11.2017 | 12:44