Perfils professionals locals

CALDES EN CLAU DE COMPETÈNCIES

Quins coneixements, habilitats i actituds ha de tenir un/a treballador/a competent?

Caldes en clau de competències és un programa realitzat amb el suport de la Diputació de Barcelona amb l'objectiu d'analitzar diferents perfils laborals i determinar les competències necessàries que han de tenir les persones treballadores per desenvolupar aquestes ocupacions:

  • Ajudant de cuina.
  • Ajudant de cambrer/a.
  • Operari/ària de fàbrica.
  • Operari/ària de logística.

Els resultats obtinguts evidencien que les competències més valorades inicialment per les empreses d’ambdós sectors són les transversals (disposició a l'aprenentatge, situació en el context, comunicació, relació interpersonal, treball en equip, responsabilitat, i altres), quedant en segon lloc les referides als coneixements tècnics (conceptes i tècniques) de la professió .

El treball de camp realitzat dins i fora de la localitat, també ha permès identificar algunes de les tendències de futur que marcaran l’evolució de l’activitat de les empreses d'ambdós sectors i, per tant, les seves necessitats futures de recursos i capacitats, en clau de capital humà.

Durant l’estudi inicia es van visitar i entrevistar 33 empreses calderines (13 del sector de la restauració i 20 del sector industrial).

Els següents perfils que es definiran seran el d’ administratiu/va i auxiliar d'atenció sociosanitaria .

Si teniu interès en col·laborar en el projecte i/o obtenir més informació detallada podeu contactar a través del correu electrònic pfo@caldesdemontbui.cat , o bé trucar a La Piqueta, al tel. 93 862 70 25 .