La quarta edició del LECXIT en marxa

Dijous, 14 de desembre de 2017 a les 00:00

Arrenca de nou aquest programa d’acompanyament lector amb 34 voluntaris i la col·laboració dels centres educatius calderins

Des de principis de novembre, 34 infants de primària poden gaudir d’una estona per al foment de la lectura gràcies al programa LECXIT, una iniciativa promoguda per la Fundació Jaume Bofill, la Fundació «La Caixa» i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Aquesta iniciativa té com a objectiu fomentar la comprensió lectora perquè els alumnes puguin gaudir de la lectura en un entorn més lúdic que el lectiu habitual.

Del total de 34 voluntaris, 20 són estudiants de 4t d’ESO i Batxillerat de l’Institut Manolo Hugué i de l’Escola Pia del municipi, a més d’un grup de veïnes i veïns del municipi, alguns ja coneixedors del projecte.

Previ a l’inici de l’edició d’enguany, totes les escoles van fer una jornada de presentació lúdica amb els membres del voluntariat i els mestres.

El LECXIT, lectura i èxit, es materialitza en un entorn d’acompanyament basat en el coneixement voluntari-alumne, per tal de potenciar l'interès per la lectura i el potencial concret de cada participant per part del seu referent. D’aquesta manera es poden conèixer millor els interessos de l’infant, donar suport a les necessitats i potenciar els interessos de manera personalitzada.

A Caldes, el programa és possible gràcies al treball conjunt entre l’Ajuntament i la Biblioteca, les escoles de primària i AMPAs, sota la coordinació del Punt de Voluntariat municipal.

L’experiència, està essent valorada com a positiva i enriquidora per a les parts implicades i se’n realitzarà una valoració al final del curs.

Darrera actualització: 15.12.2017 | 09:48