Tercera trobada de la Xarxa Local Escola Nova 21 Vallès Oriental

Dimarts, 24 d'octubre de 2017 a les 13:30

9 representants dels 5 centres que formen part de la secció Vallès Oriental Oest de la Xarxa Local Escola Nova 21 es van trobar el 18 d’octubre per seguir avançant cap a l’educació del futur

La Xarxa Local Escola Nova 21 Vallès Oriental Oest, que dinamitza l’Ajuntament de Caldes de Montbui i en la qual hi ha representats cinc centres vallesans, ha reprès la seva activitat per al curs 2017/2018 amb una trobada celebrada a l’Escola Montbui, el passat 18 d’octubre.

 

Hi van participar 9 representants dels equips directius o els equips impulsors dels centres que en formen part: Escola Montbui, Escola Pia de Caldes de Montbui, Secció d’Institut La Sínia de Parets del Vallès, Escola Jaume Balmes de Sant Feliu de Codines i Institut El Vern de Lliçà de Vall.

 

Aquest curs, els centres que participen en aquesta “aliança per un sistema educatiu avançat” continuaran el procés de reflexió iniciat sobre el propòsit de l’educació i de sensibilització de la comunitat educativa sobre la necessitat del canvi.

 

També aprofundiran en el coneixement del marc d’escola avançada que planteja el programa amb la finalitat que creïn una nova visió de centre a través d'un procés participatiu amb la comunitat educativa i que disposin d’un pla estratègic per implementar-la.

 

Prèvia a aquesta s’han fet dues  trobades (el 16 de maig i el 15 de juny) i una sessió per fer el visionat del document Most Likely To Succeed (el 29 de maig).

La propera trobada està prevista pel 12 de desembre a l’Escola Jaume Balmes de Sant Feliu de Codines.

La sessió d’octubre

El centre amfitrió de la trobada del 18 d’octubre va ser l’Escola Montbui i en aquesta ocasió el grup va treballar a l’entorn de quatre punts clau: Planificació del curs 2017/2018; Els 4 eixos del marc d’escola avançada (Propòsit, Pràctiques, Avaluació, Organització); Visió d’un centre educatiu i Accions que l’equip impulsor pot promoure dins del centre educatiu.

 

Els objectius d’aquesta tercera trobada van ser que els centres educatius prenguin consciència dels canvis que ja experimenten des de la darrera trobada, comparteixin l’experiència amb altres centres de la Xarxa, aprofundeixin sobre la necessitat de definir una visió per al seu centre i sobre els 4 eixos del marc d’escola avançada i entrin en contacte amb la planificació proposada per aquest curs, entre altres.

 

Un altre objectiu d’aquestes trobades és conèixer cada escola amfitriona, per això, durant la jornada, l’Escola Montbui va presentar algunes de les seves pràctiques pedagògiques en relació al seu projecte de matemàtiques vivencials i manipulatives i de l’organització dels espais de lliure circulació que s’ha implementat aquest curs a educació infantil.

 

Més informació https://www.escolanova21.cat/

 

Darrera actualització: 24.10.2017 | 13:47