Exposició “L’aigua que cura- Història de l’hospital de pobres de Santa Susanna”. Del 16 de març al 30 de juny.

Del 16 de març al 30 de juny de 2019 (De 11.00 h a 13.00 h)

La Sala de Sebastià Badia del Museu Thermalia acollirà  l’exposició “L’aigua que cura- Història de l’hospital de pobres de Santa Susanna” que es podrà visitar fins el 30 de juny.

El que avui és el Museu Thermalia, al llarg del segle XIV va ser el bressol de l’Hospital de Santa Susanna, també conegut com l’Hospital dels Pobres o l’antic hospital, expressió encara avui molt utilitzada per la gent referint-se al museu o a la zona de la plaça de la Font del Lleó on es troba aquest.

Per mostrar la història i l’evolució d’aquest hospital lligada a l’aigua termal, fins l’actual residència de la Fundació Santa Susanna situada al c/ Font i Boet i inaugurada l’11 d’agost de 1978, la Sala Sebastià Badia del Museu Thermalia acollirà aquesta exposició.

Tal i com es recull a la presentació del catàleg de l’exposició «han passat els segles. I sempre hi ha un element que segueix present: l’aigua. L’aigua termal que brolla a Caldes i li dona nom és la que neteja, alimenta, relaxa, purifica. És l’aigua que cura.” . Creat en el moment previ a les grans concentracions d’hospitals urbans que es donaren al segle XV a Catalunya, l’Hospital de Caldes de Montbui fou, a més, dels pocs que disposaven d’aigües termals.

L’aigua termal és doncs molt present en aquesta exposició que parla de l’Hospital de Santa Susanna com a institució (el patrimoni, els usos, els serveis) i com a edifici que conté elements arquitectònics de les diferents èpoques com les voltes de mig punt, les banyeres enrajolades del segle XVIII o els finestrals gòtics procedents d’altres edificis.

Més informació a:

Thermalia. Museu i Oficina de

Turisme de Caldes de Montbui

thermalia@caldesdemontbui.cat

www.visiteucaldes.cat

Plaça de la Font del Lleó,20

08140 Caldes de Montbui

Organitza:

Thermalia. Museu i Oficina de Turisme de Caldes de Montbui

Lloc:

Sala Sebastià Badia

Thermalia. Museu de Caldes de Montbui

Plaça de la Font del Lleó, 20 - 08140 Caldes de Montbui - Barcelona (Catalunya)
Telèfon: 93 865 41 40
Fax: 93 865 34 00
Correu electrònic: thermalia@caldesdemontbui.cat
Horari:  
Hivern (de l'octubre al maig): de dimarts a dissabte10h a 14h i 16h a 19h. Diumenges i festius de 10h a 14h. Dilluns tancat. Estiu (del juny al setembre): de 11h a 14h i de 17h a 20h. Diumenges i festius d'11h a 14h. Dilluns tancat
Veure situació en el mapa
Darrera actualització: 15.03.2019 | 09:28