Més rotació, més aparcament

Divendres, 6 d'abril de 2018 a les 14:00

El 2 de maig entra en funcionament la nova regulació de la zona blava de Caldes, que manté la primera hora i mitja gratuïta per als vehicles residents i que triplica les opcions d’aparcament

Roda de premsa a càrrec de Jordi Solé, alcalde, i Jaume Mauri, regidor de Serveis Municipals

A partir del 2 de maig comença a funcionar la nova regulació d’aparcament en zona blava al municipi, que suposarà la posada en marxa de parquímetres de control de la rotació de vehicles i que permetrà triplicar les opcions d’aparcament a les zones més transitades del nucli urbà.

La nova regulació permet als vehicles residents (que tenen domiciliat l’IVTM a Caldes de Montbui) seguir gaudint de l’hora i mitja gratuïta en zona blava i introdueix dues eines per a l’ús de les zones d’aparcament regulat: els parquímetres i l’app elparking.

La zona blava regulada estarà dividida en dues parts: Zona A (av. Pi i Margall entre c. Escoles Pies i c. Homs; aparcament c. Escoles Pies; c. Montserrat entre av. Pi i Margall i c. Torras i Sayol.; aparcament plaça Moreu; aparcament plaça Església) i Zona B (aparcament de l’Estació).

Les zones blaves de la resta del municipi (c. Lleida i pl. de la República), de moment seguiran funcionant com fins ara i s’haurà d’indicar l’hora sense ús de parquímetres i sense pagament.

Municipis de Barcelona i Girona amb zona blava que comparteixen l’aplicació ElParking

Caldes de Montbui (a partir de maig)

Granollers

Mollet

Vic (a partir de juny)

Ripoll

Sabadell

Cerdanyola del Vallès 

Manresa 

Mataró

Vilassar de Mar

Sant Pol de Mar

Platja d’Aro

Llagostera 

Llavaneres

Sant Andreu de la Barca (a partir de maig)

Esparraguera (a partir de juny)

El nou sistema d’aparcament que es posa en marxa al maig i que gestionarà l’empresa pública Serveis Municipals ha estat presentat en roda de premsa a càrrec de l’alcalde, Jordi Solé, i el regidor de Serveis Municipals, Jaume Mauri.

Alcalde i regidor han recordat que aquesta regulació dóna resposta a la necessitat de fomentar la rotació de vehicles i augmentar les opcions d’aparcament al centre urbà expressades al Pla de mobilitat sostenible de Caldes de Montbui. També han informat que la recaptació derivada del nou model de regulació de l’aparcament es destinarà al compliment de la resta d’objectius del Pla.

Pel que fa a la implantació: entre el 16 i el 27 d’abril es farà la instal·lació dels parquímetres i repintat de les zones, la distribució de tríptics informatius a tots els habitatges calderins i la contractació i formació dels agents de mobilitat encarregats del correcte ús de la zona blava, per tal que el 2 de maig el nou sistema d’aparcament comenci a funcionar.

Zona blava. Atenció a la ciutadania

T. 931 171 716 - www.caldesdemontbui.cat/aparcament - App elparquing (https://elparking.com)

 

Com funciona?

La nova regulació estableix noves tarifes d’aparcament en zona blava. Introduïu la matrícula del vehicle al parquímetre. Si el vehicle és resident obtindreu la primera hora i mitja gratuïta de manera automàtica.

Els vehicles no residents o els vehicles residents que vulguin aparcar més d’una hora i mitja poden fer el pagament en efectiu, amb targeta de crèdit o a través de l’app elparking.

L’app elparking us permetrà aparcar sense treure tiquet i ampliar el temps d’aparcament a distància. A més, amb la mateixa app podreu aparcar en altres municipis del territori (veieu l’abast a https://elparking.com)

Moneder virtual

A través dels parquímetres podeu recuperar i acumular l’import del temps d’aparcament que no heu exhaurit i fer-lo servir en una altra ocasió.

Vehicles exempts de pagament

Si pagueu l’impost sobre vehicles de tracció mecànica a Caldes de Montbui continuareu gaudint de l’aparcament gratuït en zona blava durant la primera hora i mitja. Passada la primera hora i mitja, els vehicles residents poden deixar lliure la plaça o abonar la tarifa reduïda corresponent.

Els vehicles amb etiqueta zero emissions o ECO tenen la primera hora i mitja d’estacionament gratuït en tots els casos.

Horaris, tarifes i zones

La zona blava funciona de dilluns a dissabte de 9 a 14 h i de 17 a 20 h. Diumenges i festius i a l’agost l’aparcament és gratuït.

Hi ha dues zones d’estacionament en zona blava. A la Zona A, l’estacionament màxim és de 2 h 30 min. A la Zona B, l’estacionament màxim és de 4 h 30 min. Si esgoteu el temps d’aparcament a la Zona A no podeu canviar el vehicle a una altra plaça de la mateixa zona, però sí que podeu aparcar-lo tot seguit a la Zona B. Els parquímetres us ajudaran a saber si esteu estacionats correctament.

ZONA A

Av. Pi i Margall entre c. Escoles Pies i c. Homs.

Aparcament c. Escoles Pies.

C. Montserrat entre av. Pi i Margall i c. Torras i Sayol.

Aparcament plaça Moreu.

Aparcament plaça Església.

TARIFA

RESIDENT

NO RESIDENT

30 minuts

0 €

0,75 €

1 h 30 min

0 €

2,25 €

2 h 30 min

1,50€

4 €

Anul·lació de denúncia: 6€

 

ZONA B

Aparcament de l’Estació.

TARIFA

RESIDENT

NO RESIDENT

30 minuts

0 €

0,50 €

1 h 30 min

0 €

2 €

2 h 30 min

1,50€

3,50 €

3 h 30 min

3,50 €

5,50 €

4 h 30 min

4,50 €

7,50 €

Anul·lació de denúncia: 6€

Darrera actualització: 06.04.2018 | 14:24