Programa de l'11 de Setembre a Caldes de Montbui

Dimecres, 24 de juliol de 2019 a les 08:40

Ja podeu consultar el programa d'activitats a l'entorn de la Diada de Catalunya, organitzades per l'Ajuntament i entitats locals. Consulteu el programa als canals d'informació de l'Ajuntament

Les entitats interessades i l’Ajuntament de Caldes treballen conjuntament en la organització dels actes de la Diada Nacional de Catalunya. La programació de la commemoració d’enguany proposa activitats de divendres 6 a dimecres 11 de setembre.

Fins el 6 de setembre hi ha temps per afegir una ofrena floral, només cal posar-se en contacte amb alcaldia@caldesdemontbui.cat o trucar al 93 862 70 27.

Divendres 6 de setembre

20 h Assaig casteller a la fresca, especial Diada, a la Plaça de la Font del Lleó


Diumenge 8 de setembre

11.30 h Cercavila castellera, Parc de l’Estació. Recorregut: Av. de Pi i Margall, C. d’Asensi Vega, C. del Forn i plaça de la Font del Lleó.

12 h Actuació castellera, Plaça de la Font del Lleó. Colles: Matossers de Molins, Castellers de Cerdanyola i Castellers de Caldes de Montbui.

 

Dimarts 10 de setembre

21 h Marxa de torxes per la independència, Plaça de Catalunya. Recorregut: pl. de Catalunya, Av. De Pi i Margall, C. del Forn i Plaça de la Font del Lleó. Organitza: ANC Caldes de Montbui.

21,30 h Ballada de sardanes amb la Cobla Ciutat de Terrassa, Plaça de la Font del Lleó. Organitza: Agrupació Sardanista Calderina.


Dimecres 11 de setembre

11 h Acte institucional. Pilar de la senyera i ofrenes florals de l’Ajuntament i de la ciutadania, Plaça de l’11 de setembre. Organitza: Ajuntament de Caldes de Montbui. Col·laboren: Castellers de Caldes de Montbui, Coral del Centre, Coral Guisla, Coral del Casino, Coral El Calderí, Coral Caldes Groga i altres entitats locals.

 

11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya

El Parlament de Catalunya va declara l’11 de setembre com a Diada Nacional de Catalunya l’any 1980. L’11 de setembre commemora 14 mesos de resistència al setge que va patir la ciutat de Barcelona a la fi de la Guerra de Successió per la corona hispànica i a mans de les tropes de Felip V de Castella.

L’11 de setembre de 1714 la ciutat es va haver de rendir, iniciant-se aquí la submissió de Catalunya a la monarquia castellana i perdent els catalans les estructures d’Estat i les institucions que havia anat configurant des de l’Edat Mitjana.

Actes commemoratius tradicionals

Per commemorar la Diada Nacional, les entitats ciutadanes i els partits polítics fan ofrenes florals, la majoria als monuments de Rafael de Casanova. Alguns també fan ofrenes al Fossar de les Moreres, on van ser enterrats molts defensors de la ciutat de Barcelona morts durant el setge. També és habitual cantar l’himne Els segadors, penjar senyeres als balcons i organitzar altres activitats relacionades amb la cultura i folklore català.

L’11 de Setembre a Caldes de Montbui

A Caldes de Montbui és tradició celebrar la Diada a la plaça de l’11 de Setembre. Allà deixen les ofrenes florals partits i entitats i s’aixeca el Pilar de la Senyera (una actuació castellera en la que es construeix un pilar de persones i l’anxaneta desplega la bandera catalana). Segons els anys, unes o altres entitats proposen diferents activitats commemoratives.

Darrera actualització: 24.07.2019 | 08:41