Rebuda dels infants sahrauís acollits per famílies calderines

Dimecres, 26 de juliol de 2017 a les 14:00

L’Ajuntament ha fet una rebuda dels dos infants arribats a Caldes de Montbui gràcies al projecte Vacances en Pau, en el que participa el municipi a través de Caldes Solidària

El regidor de Cooperació, Isidre Pineda, i la regidora d'Acció Social, Pilar Aznar, han rebut el nen i la nena sahrauís acollits per dues famílies calderines: la família Tudela Fruitós i la família Oller Abad. Els dos infants, Zahra i Hamdi, van arribar el passat 27 de juny i marxaran el 27 d’agost, després d’una intensa convivència amb les famílies catalanes i en el marc d’una estada que també serveix perquè accedeixen a revisions mediques i altres recursos als quals no tenen accés des dels campaments on viuen. 

Durant l’estada, s’han fet dues trobades de totes les persones implicades en el projecte d’enguany, una festa a Santa Coloma i una concentració a la plaça Sant Jaume de Barcelona.

A l’acte de rebuda institucional ha estat present també l’entitat Caldes Solidària, ONG que coordina el projecte a nivell local. 

 

L'objectiu del projecte «Vacances en pau» fa possible que infants uns 500 infants sahrauís passin unes vacances a Catalunya, en un entorn diferent del que viuen la resta de l'any, en el desert i en els campaments de refugiats de Tindouf. A tots aquests infants se'ls ofereix l'accés a una atenció sanitària general i especialitzada, si la necessiten. I, de retruc, les famílies catalanes entren en contacte amb la realitat del poble sahrauí.

 

L'entitat Caldes Solidària és la responsable de coordinar el projecte d'acollida a Caldes de Montbui, conjuntament amb el Front Polisari, entitat que el promou. L'Ajuntament de Caldes de Montbui col·labora assumint despeses derivades de l'acollida, com ara el bitllet d'avió dels infants, les ulleres i altres costos que es generen fruit de les revisions mèdiques.

 

L'Ajuntament us convida a informar-vos sobre el projecte i participar en futures edicions. Us podeu adreçar a solidaritat@caldesdemontbui.cat.

Darrera actualització: 26.07.2017 | 14:37