La Diputació de Barcelona fomenta la participació dels joves en les polítiques locals

Dijous, 19 d'octubre de 2017 a les 13:00

Caldes acull la 35a Jornada de Polítiques Locals de Joventut, que aplega uns 200 professionals de la demarcació de Barcelona i que potencia l’accés jove a la presa de decisions en el món local

Font: Diputació de Barcelona

 

David Través

Antoni Garcia

Marta Vilalta

El diputat d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, Antoni Garcia, ha presentat avui, a l’espai Can Rius de Caldes de Montbui, la 35a Jornada de Polítiques Locals de Joventut: La transformació local des de la participació juvenil; una trobada que ha aplegat prop de 200 tècnics locals de joventut, per compartir experiències municipals on el col·lectiu juvenil adopta un paper actiu i pren decisions per generar canvis en l’entorn. La seva participació és clau per poder dissenyar polítiques locals adaptades a les seves necessitats.

El diputat, acompanyat del regidor de Joventut i Govern Obert de l’Ajuntament de Caldes de Montbui, David Través, i la directora general de joventut de la Generalitat de Catalunya, Marta Vilalta, ha fet balanç d’aquests 35 anys de polítiques locals –en què la Diputació ha organitzat les jornades-. Antoni Garcia ha destacat l’evolució de les polítiques públiques en l’àmbit de la joventut, que ja no se centren només en temes com l’educació, la feina o l’habitatge, sinó que tendeixen a la promoció de la transversalitat i la globalitat en l’acompanyament als joves.

En aquesta darrera etapa la participació del jovent es considera imprescindible, i, en aquest sentit, cal seguir avançant en la implicació i coordinació de totes les administracions. Durant la jornada, que es desenvolupa durant tot el dia d’avui, es presenten experiències i propostes metodològiques per promoure aquesta participació.

Carme Vilalta, per la seva banda, ha mostrat tot el seu suport a aquestes accions que fan que “els joves esdevinguin protagonistes, no només de les seves vides, sinó també de les decisions polítiques que les administracions volen impulsar”.

El regidor David Través ha aplaudit aquesta històrica iniciativa de la Diputació de Barcelona que avui ha celebrat la 35a edició a Caldes de Montbui i s’ha mostrat especialment d’acord amb la temàtica que s’ha tractat al municipi perquè “es potencia la participació jove en la presa de decisions”. Través ha aprofitat per recordar que Caldes de Montbui fa créixer en enguany l’espai de participació ciutadana Nervi Jove i el fa extensiu també als joves de 16 a 18 anys.

Suport de la Diputació als municipis en l’àmbit de la joventut

La Diputació de Barcelona aporta als municipis suport econòmic –enguany, 1 milió d’euros- per fer polítiques de joventut. I també, suport tècnic per  elaborar plans de joventut que responguin a expectatives realistes i adaptades a cada municipi; per dissenyar i gestionar equipaments juvenils, i per sensibilitzar i apoderar el jovent a través de diverses accions. La formació i l’acompanyament dels tècnics per part de la corporació és un pilar bàsic de col·laboració amb els ens locals.  

 

 

Darrera actualització: 25.10.2017 | 14:14