La pluja se suma al programa de Festa Major

Dimarts, 16 d'octubre de 2018 a les 14:15

Els 25 anys del Ball de Diables i el Musical Solidari de l’Escola El Calderí han estat fets destacats de la Festa Major 2018, una festa molt viscuda i, també, força passada per aigua

Han estat pocs els actes que han hagut de ser suspesos a causa de la pluja, però és cert que el temporal dels darrers dies no ha deixat indiferent la Festa Major calderina. Entre altres, l’aigua va modificar els plans de la ballada de Gegants i Capgrossos amb colles de 6 municipis diferents, va quedar reduïda a una ballada improvisada a la plaça de la Font del Lleó, encara en obres, amb el Farellàs i la Guisla. També es va anul·lar, entre altres, el Correfoc infantil, que en breu es tornarà a programar, les Olimpíades infantils, la nit de DJ a l’envelat i les activitats de nit de la carp del parc de l’Estació de diumenge, el Circ i l’espectacle organitzat per Cambridge School.

També el corretraca de fi de festa es va veure afectat i, per qüestions de seguretat, es va reconvertir en una traca i una encesa del campanar de l’Església de Santa Maria. La fi de festa també va incorporar una ballada de bastons amb foc, en homenatge al quart de segle de la colla diablera calderina.

Tot i la pluja, aquest és un poble acostumat a celebrar la seva gran festa al mes d’octubre, a  sortejar el mal temps, a buscar llocs on guarir-se, a treure paraigües i posar bones cares i a seguir el ritme d’un programa farcit d’activitats promogudes per desenes d’entitats i organitzades gràcies a la mobilització de centenars de persones. De totes elles, cal fer una menció especial dels Escaldats, la colla castellera calderina encarregada de dinamitzar, amb molt èxit, la programació de Festa Major del parc de l’Estació.

Ball de Diables i Coral del Calderí, veterans i novells destacats de la festa

Entre les moltes propostes del programa, aquest any en destaquen dues per les seves trajectòries i per la implicació i seguidors que han arrossegat. La primera són Els Versots i el Correfoc dels 25 anys del Ball de Diables, la colla veterana amb una llarga trajectòria a l’esquenes, molt foc cremat i molts versos dedicats a la vida municipal i a la política nacional i internacional. Els Diables van salvar el Correfoc de dissabte i van haver d’anul·lar Versots i Correfoc infantil de diumenge. Tot i així, res quedarà per fer ni per dir, si dels Diables en depèn, i en  breu us podrem anunciar el dia de Capvuitada al qual es  traslladen aquestes activitats.

La segona és el gran Musical Solidari “El viatge d’en Prim”, la llavor del qual van plantar els integrants de la Coral de l’Escola El Calderí i al qual s’hi van afegir una quinzena d’entitats locals. El musical es va representar divendres de Festa Major a l’envelat, sota una gran expectació, i amb la intervenció de persones de totes les edats. Cançó rere cançó, l’espectacle va explicar una història sobre la música i sobre l’amistat. El més espectacular d’aquesta activitat ha estat la mobilització de tanta gent i tantes entitats per part de la coral més novella del poble.

A banda d’aquestes, com és habitual, la Festa Major ha estat integradora i representativa de la vida i les persones de Caldes de Montbui. Ha estat una Festa Major oberta a visitants, atenta als fets culturals, esportius, lúdics, familiars, solidaris i artístics.

Una mica passada per aigua, sí. I una gran festa, també.

I ara, Capvuitada! #FMCaldesBull

 

ÀUDIOS

Isidre Pineda, valoracions de Festa Major

Txescu Camps, director de la coral de l'Escola El Calderí i director del Musical Solidari "El viatge d'en Prim"

Sara Granes Gonzalez, actriu del Musical Solidari "El viatge d'en Prim"

Nens de la coral de l'Escola El Calderí, Musical Solidari "El viatge d'en Prim"

Laia Cuscó, directora de Stage - Escola d'arts escèniques, Musical Solidari "El viatge d'en Prim"

Jordi Graví, guionista del Musical Solidari "El viatge d'en Prim"

Imma Cuscó, directora de Tot Música Ensenyament, Musical Solidari "El viatge d'en Prim"

Albert Sanz, membre de Caldes Solidària, Musical solidari "El viatge d'en Prim"

Darrera actualització: 16.10.2018 | 14:50