Sant Jordi és molt gran quan passa per Caldes de Montbui

Dimarts, 24 d'abril de 2018 a les 13:15

El trasllat de les parades de Sant Jordi a dins del parc de l’Estació ha estat un encert que han agraït tant expositors com visitants i que ha propiciat una diada encara més lluïda

El matí del 23 d’abril, les parades s’anaven omplint de productes lligats a les tradicions, l’art, la societat i la cultura catalanes. El passeig de visitants era un degoteig continu que anunciava el què estava per arribar. A la tarda, el parc era el poble. Milers de persones van triar viure el 23 d’abril a Caldes de Montbui i van tornar a casa amb pols a les sabates i la diada a l’ànima.

El parc de l’Estació ha tornat a ser l’escenari central de la celebració de Sant Jordi a la vila termal. Allà hi havia instal·lades la gran majoria de parades d’entitats, comerços relacionats amb la cultura i la tradició i escriptors locals. I també succeïen la majoria de les activitats incorporades al programa.

A la sorra del parc ha quedat, per sempre, la petjada de la presentació del llibre V de Versots, del Ball de Diables, que explica en clau diablera 25 anys d’història de la colla, del poble i del món; i la petjada de la primera cantata participativa de l’Escola de Música, que va aplegar 250 infants de les quatre escoles calderines damunt un únic escenari. També hi ha marques d’una nova edició del Concurs de punts de llibre de la Biblioteca de Caldes, de l’art i la sensibilitat de l’Stage – Escola d’Arts Escèniques i l’Escola de Música Tot Música Ensenyament, de la tradicional representació a càrrec dels alumnes de 4t de l’Escola El Calderí i del premi Mira en positiu organitzat pels educadors de carrer del programa Aire_ec.

A més a més del parc

I Sant Jordi a Caldes de Montbui és encara molt més que el què succeeix al parc. Aquest any ha sigut també la xerrada de Fulgenci Farré sobre geologia organitzada per l’Escola d’Adults Roure Gros, que va aplegar una vuitantena de persones a la conferència i 25 al taller posterior; la; la tradicional Revetlla de Sant Jordi de la Biblioteca per a joves escriptors; la jornada Vet aquí un matí de contes, amb històries i joves per a infants de 0 a 3 anys, de l’Escola Bressol Gegant del Pi; la trobada de Bèsties de foc per celebrar els 25 anys del Ball de Diables; i altres activitats a càrrec d’escoles i entitats calderines com Tot Música Ensenyament o Kids and Us o El Casino.

I,  a més, aquest any per Sant Jordi ha començat el joc lingüístic organitzat per l’Oficina de Català i anomenat Endevina-la!, que us convida a resoldre enigmes sobre la llengua que exhibeixen establiments calderins i a entrar en el sorteig de premis (fins al 20 de maig).

Sant Jordi, a Caldes de Montbui, va ser gran, fort, participatiu, festiu, reivindicatiu, solidari i esplèndid. Gràcies a tothom!

Darrera actualització: 24.04.2018 | 13:33