Coneixement de la societat catalana per a persones nouvingudes

Dimecres, 14 de juny de 2017 a les 13:57

L’Ajuntament imparteix la tercera edició del Mòdul C de coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic per a persones arribades d’altres països

La formació, que ha tingut lloc del 6 al 14 de juny i que té una durada de 15 hores, s’emmarca dins del Servei de Primera Acollida i és complementa amb els mòduls de llengua i de coneixements laborals. Un cop superats aquests tres mòduls, els participants reben el Certificat d’Acollida.


En la formació d’enguany han participat 10 persones arribades d’Equador, Bolívia, Hondures, Perú, Veneçuela, Marroc i Colòmbia.


Aquest Mòdul C, que s’ha fet per tercera vegada a Caldes de Montbui, inclou sessions de temàtica diversa impartides per tècnics municipals especialistes de cadascun dels temes. Així doncs, per exemple, el dimarts es va fer una sessió de dues hores sobre Drets i deures en el context local, a càrrec del Josep Manel López, sots-inspector de la Policia Local.


Les altres sessions del mòdul han consistit en oferir informació als participants sobre els trets fonamentals, geogràfics, històrics, socials i lingüístics; habitatge, serveis socials, salut i educació; associacionisme i participació ciutadana; i medi ambient i salut pública. També s’han fet visites guiades al Museu Delger i a Thermalia i un circuit termal per la vila.


El Servei de Primera Acollida
El Servei de Primera Acollida és un conjunt d’accions i recursos que responen a les necessitats inicials de formació i informació de les persones arribades d’altres països que ofereix l’Ajuntament de Caldes de Montbui i la Generalitat de Catalunya. El servei inclou tres mòduls formatius:


- Mòdul A (Llengua): per aprendre català i castellà amb un mínim de 90 hores de formació en cadascuna de les dues llengües oficials.
- Mòdul B (Coneixements laborals): informació sobre el mercat de treball amb una durada mínima de 15 hores.
- Mòdul C (Societat catalana): coneixements del municipi i els serveis de l’entorn més proper amb una durada mínima de 15 hores.


A Caldes ja s'han impartit fins ara tres edicions del mòdul B de coneixements laborals i, tres edicions del mòdul C de coneixement de la societat catalana.

Darrera actualització: 14.06.2017 | 13:58