Plàcido Ortega fa 100 anys

Dilluns, 16 d'octubre de 2017 a les 00:00

La regidora de Gent Gran, Pilar Aznar, se suma a la celebració del centenari de Plàcido Ortega, resident de Santa Susanna

Diumenge 15 d’octubre la Residència Santa Susanna celebra els 100 anys de Plàcido Ortega, qui van néixer el 14 d’octubre de 1917 a Cómpeta, un poble blanc de la província de Màlaga.

Com anècdota, la família explica que el seu pare va trigar un dies en inscriure el naixement, per això al DNI d’Ortega figura que va néixer el 21 d’octubre.

La família també explica que va ser el més gran de sis germans i que va començar a treballar de ben jove al camp. Va passar quatre anys a la guerra, tres a la Guerra Civil i un més al Marroc.

Cansat de treballar la terra, va decidir fer un canvi i va viatjar a Barcelona a principis de la dècada dels 50, on l’esperava una de les seves germanes. A Barcelona va formar la seva família, amb Rosario (amb qui es va casa el 1954) i els seus fills Pepe i Conxa. Va treballar en una empresa de confecció i desprès en un garatge, fins que es va jubilar ara fa 35 anys.

Els seus el consideren una persona activa, viatgera, entès en economia i que hagués volgut estudiar si hagués tingut ocasió. També el consideren un home que sempre ha estimat i cuidat els seus, en especials als seus néts Helena i Joan.

Darrera actualització: 16.10.2017 | 10:29

Imatges

100 anys Plàcido Ortega 100 anys Plàcido Ortega