En marxa dues obres de millora del barri Font dels Enamorats

Divendres, 28 d'abril de 2017 a les 13:56

A la Font dels Enamorats s’estan executant els projectes de millora del clavegueram i de l’enllumenat, dues accions que sumen una inversió de més de 600.000 €

L’Ajuntament està executant dos projectes de millora de serveis essencials a la Font dels Enamorats, un sobre el clavegueram per valor de 285.000 € i un altre sobre l’enllumenat per valor de 157.000 €.

L’alcalde, Jordi Solé, amb el regidor de Serveis, Jaume Mauri, ha fet una visita aquest matí als escenaris d’aquestes obres. Les autoritats locals han explicat en roda de premsa els detalls d’aquest paquet d’inversions centrats a la Font.

Millora del sistema de clavegueram
L’Ajuntament ha tirat endavant la detecció i millora de punts del sistema de clavegueram de la Font dels Enamorats que no estaven connectats adequadament.

Aquest projecte s’està executant en dues fases. La primera va començar el 13 de març i acabarà al juny i es va licitar per 285.000,62€ (subvenció Aquesta obra 91.132,39 del Consorci del Besós). Afecta als carrers Figuera, Palmera i Perera, tres vies sense sortida que no tenien resolta la recollida d’aigües residuals. L’obra està consistint en construir estacions de bombeig que impulsa l’aigua de clavegueram fins el col·lector de l’avinguda Montbui. L’empresa que té adjudicat el projecte és Obras y Pavimentos Brossa S.A.

Pel que fa a la fase 2, que farà aquesta mateixa actuació als carrers Til·ler i Ametller i a l’avinguda Montbui (a l’alçada dels habitatges adossats), ara mateix es troba en procés de licitació i es preveu l’inici de les obres dins l’exercici 2017. La fase dos es licita per un import de 163.043,61.

Millora del sistema d’enllumenat públic
En paral·lel, a la Font també es treballa en la reparació i adequació de la xarxa elèctrica dels quadres d’enllumenat, la restauració dels fanals i les preses de terra. El projecte afecta dos quadres, 350 punts de llum i 6.000 metres lineals de canvi de cablejat. En paral·lel, s’estan repintant i soldant els suports d’enllumenat malmesos (aproximadament el 40%).

Les millores, que tenen lloc entre gener i juny d’enguany, la fan els cinc integrants d’un Pla d’Ocupació de la Diputació de Barcelona, encarregats de l’obra civil, i Comercial Vallesana de Suministros, que s’encarrega de la part elèctrica. La inversió en aquest cas ascendeix a uns 157.000 €.

PLANS D'OCUPACIÓ – DIPUTACIÓ DE BARCELONA 2016
La Diputació de Barcelona, en el març del «Programa complementari de foment de l'ocupació i de suport a la integració social» de l'any 2016 va atorgar una subvenció per a la contractació laboral temporal de persones desocupades.


La finalitat del programa és la de fomentar, de forma integral, l'ocupació local atenent també les necessitats dels col·lectius en risc d'exclusió social, incidint en la millora de l'ocupabilitat de les persones desocupades, considerades com a tals, les que no estiguin desenvolupant cap activitat laboral i es trobin en situació de cerca activa de feina.


Per a l'actuació realitzada a la Font dels Enamorats, de millora de l'enllumenat públic, l'Ajuntament ha contractat 5 persones (2 paletes i 3 operaris), en el marc del programa complementari. Les contractacions laborals tenen una durada de 6 mesos, van començar a finals de desembre i finalitzen a finals de juny (31/12/2016-28/06/17). Durant aquests mesos reben formació per a la millora de la seva ocupabilitat, de part de la regidoria de Desenvolupament Econòmic.


La subvenció concedida per la Diputació de Barcelona en la modalitat de suport integral al foment de l'ocupació, plans d'ocupació, cobreix les despeses de la contractació laboral per un import de 182.077,88 €, que han permès la contractació d'un total d'11 persones desocupades: els cinc integrants de la brigada que es troba a la Font dels Enamorats i 6 administratives que treballen en diferents departaments municipals.
Els costos de les contractacions de la brigada d'obres ascendeixen a un total de 67.503,46 euros.

Darrera actualització: 28.04.2017 | 14:04