Comencen les afectacions per obres a la plaça de la Font del Lleó

Dilluns, 29 de gener de 2018 a les 00:00

Dimarts 30 de gener comença la prohibició d’aparcament a la plaça de la Font del Lleó i els canvis en la circulació provocats per l’inici del projecte de reurbanització

Aquesta setmana comença la implantació sobre el terreny de les empreses encarregades de la reurbanització de la plaça de la Font del Lleó. Dimarts 30 de gener s’instal·laran els coberts d’obra a la plaça de Can Rius i es delimitarà amb tanques l’espai afectat per l’obra que comença dilluns 5 de febrer.

Per aquest motiu, es prenen les següents mesures:

  • Es prohibeix l’aparcament a tota la plaça.
  • Per fomentar la rotació de vehicles, la part més baixa del pàrquing de l’Escorxador passa de ser aparcament lliure a ser aparcament regulat amb zona blava (amb rotacions de 45 i 90 minuts).
  • Des del carrer del Forn es podrà girar a l’esquerra cap al carrer de Delger i d’allà a la dreta cap al carrer de Barcelona (per accedir als balnearis).
  • El carrer del Pont serà només d’accés per a veïns.
  • El carrer de Bellit estarà obert per permetre als vehicles sortir del centre històric a través del carrer de Vic.

L’Ajuntament lamenta les molèsties que aquests canvis puguin ocasionar i agraeix a la ciutadania la seva col·laboració.

La reurbanització de la plaça de la Font del Lleó ha estat adjudicada a la UTE integrada per ROGASA i REHACSA per valor de 902.086,07€ (es va licitar per 1.187.254,63€) i compta amb una subvenció del 50% del cost total a càrrec de la Llei de Barris.

La reurbanització de la pl. de la Font del Lleó està condicionada per un seguiment arqueològic a causa de la molt possible existència de restes romanes. L’interès se centrarà en el 20% de sòl revisable després de la primera actuació (entre les Termes Romanes i el Balneari Broquetes). Aquesta condició de zona d’interès arqueològic fa necessària molta prudència a l’hora de d’avançar la durada de les obres, tot i que l’Ajuntament treballa amb l’objectiu de culminar el projecte abans del 31 de desembre del 2018.

Els canvis urbanístics de la plaça es faran en base al projecte presentat per l’estudi Volta Arquitectura + AR47, que té en compte les exigències urbanístiques, geològiques, socials i turístiques d’aquest centre neuràlgic calderí, i també els resultats d’un procés de participació ciutadana que recull les prioritats d’entitats i veïns de Caldes de Montbui.

Més informació

Darrera actualització: 29.01.2018 | 14:53