L’Ajuntament imparteix la 6a edició de la formació sobre societat catalana per a persones nouvingudes

Dimecres, 8 de maig de 2019 a les 13:00

El Servei de Primera Acollida de l’Ajuntament de Caldes imparteix la sisena edició del mòdul C de coneixement de la societat catalana a 15 persones arribades d’altres països

Del 6 al 10 de maig el Servei de Primera Acollida de l’Ajuntament de Caldes de Montbui està oferint la formació del Mòdul C sobre “Coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic” a 15 persones vingudes de Colòmbia, Panamà, Hondures, Bolívia, Paraguai, Veneçuela i Mali.

Aquest és un dels tres mòduls que han de tenir cursats els participants per obtenir el Certificat d’Acollida.

Els alumnes d’aquesta edició assisteixen a vuit sessions al llarg de la setmana impartides per  tècnics municipals i professionals vinculats als temes d’interès. En concret, els assistents estan reben informació sobre drets i deures en el context local; trets fonamentals geogràfics, històrics, culturals, socials i lingüístics; habitatge, serveis socials, salut, educació i treball; associacionisme i participació ciutadana i medi ambient i salut pública. També van dues activitats dedicades al coneixement d’espais locals d’interès, com el circuit termal i la visita guiada al Museu Delger.

Aquesta formació l’organitza el departament d’Integració Ciutadana amb la col·laboració de personal d’Acció Social, Policia Local, Museu i Oficina de Turisme Thermalia, Habitatge, Desenvolupament Econòmic, Educació, Participació Ciutadana, Joventut i Medi Ambient de l’Ajuntament, i altres entitats externes, com l’Associació Ajuda Mútua d’Immigrants de Catalunya i el CAP de Caldes de Montbui.

 

Formació del Servei de Primera Acollida

El Servei de Primera Acollida que ofereixen de manera conjunta la Generalitat i els ajuntaments té per objectiu donar compliment a un dels preceptes de la Llei d’Acollida: que les persones nouvingudes adquireixin coneixements suficients com per ser més autònomes, més lliures i més capaces alhora de conviure en la societat que els acull.

Per això, les administracions organitzen tres grans blocs de formació essencial:

- Mòdul A (Llengua): per aprendre català i castellà amb un mínim de 90 hores de formació en cadascuna de les dues llengües oficials.

- Mòdul B (Coneixements laborals): informació sobre el mercat de treball amb una durada mínima de 15 hores.

- Mòcul C (Societat catalana): coneixements del municipi i els serveis de l’entorn més proper amb una durada mínima de 15 hores.

Un cop superats els tres mòduls els alumnes obtenen el Certificat d’Acollida, un document d’eficàcia jurídica en l’àmbit competencial de la Generalitat, i també en els procediments d’estrangeria, d’adquisició de la nacionalitat i altres procediments, previstos a l’ordenament jurídic vigent.

Darrera actualització: 08.05.2019 | 13:15