L'Ajuntament treballa en l'ampliació del parc d'habitatges de lloguer social i lloguer accessible

Divendres, 28 d'abril de 2017 a les 13:51

El govern local subvenciona la rehabilitació d’habitatges de particulars que s’afegeixin a la borsa de lloguer assequible que gestiona l’Oficina d’Habitatge

L’Ajuntament de Caldes de Montbui ha iniciat dos projectes paral·lels per a l’ampliació del parc de lloguer social i lloguer accessible del municipi i per donar resposta al dret de la ciutadania a un habitatge digne i adequat a un preu assequible.

D’una banda, ha obert una línia de subvencions per a propietaris d’habitatges desocupats a canvi de llogar els immobles amb la mediació de la Borsa de lloguer social de l’Ajuntament i convertir-los en lloguer assequible. L’Ajuntament ha aprovat les bases de concessió d’ajuts de fins 6.000 € per habitatge i un total de 50.000 € disponibles.

D’altra banda, ha aprovat les bases per a la compra d’habitatges que es convertiran en immobles de lloguer social, per a la qual cosa l’Ajuntament disposa de 315.000€.

Les accions per a la ampliació de la Borsa de lloguer social han estat presentades en roda de premsa a càrrec de l’alcalde, Jordi Solé, i la regidora d’Habitatge, Pilar Aznar.

Ampliació del parc de lloguer assequible
L’Ajuntament ha aprovat les bases que regulen les subvencions per a propietaris d’habitatges desocupats a canvi de llogar-los a través de l’Oficina d’Habitatge durant 6 anys i amb les condicions de lloguer assequible (el què suposa un cost entre un 10 i un 20% per sota del preu de mercat).

L’Ajuntament destina 50.000€ a aquestes subvencions i cada particular pot optar a 6.000 € màxim per a la millora del seu immoble.

Poden accedir a la subvenció habitatges nous o habitatges que ja formen part de la Borsa d’habitatge i la subvenció assumirà com a màxim el 75% de l’obra si es tracta d’una rehabilitació (amb un topall de 6.000€) o el 100% del cost si es tracta de la tramitació de la cèdula d’habitabilitat (amb un topall de 100€) o del certificat d’eficiència energètica (amb un topall de 250€).

Ampliació del parc de lloguer social
D’altra banda, l’Ajuntament ha aprovat avui les bases per a compra d’immobles que es destinaran a habitatges de lloguer social.

Per a la compra dels habitatges i les despeses de gestió l’Ajuntament compta amb 315.000€.

En la selecció d’habitatges es tindrà en compte que estiguin ubicats dins del nucli urbà, que tinguin una superfície útil mínima de 40m2 i mínim 2 habitacions.

Darrera actualització: 28.04.2017 | 13:51