L'empresa ROGASA renuncia a construir l'aparcament de Raval Canyelles de Caldes de Montbui i l'obra quedarà adjudicada a l'empresa ACSA

Divendres, 12 de maig de 2017 a les 15:03

Rogasa va renunciar aquest dimarts 9 de maig perquè des de l’Ajuntament no se li va acceptar un increment en l’import amb el qual va guanyar la licitació

L’empresa que va quedar en segona posició, ACSA, està disposada a assumir el projecte i, per tant, l'Ajuntament manté el compromís d'impulsar aquesta obra tot i els contratemps

L’empresa ROGASA (Romero Gamero SA), que va guanyar la licitació per construir l’aparcament de Raval Canyelles mitjançant concurs públic, ha renunciat a fer les obres. En l’escrit de renúncia ha al•legat motius econòmics, sense aprofundir-hi.

Com que aquesta empresa no havia arribat a prendre possessió del projecte, s’ha contactat amb l’empresa que va quedar en segona posició (ACSA, del grup Sorigué), que ja s’ha mostrat disposada a assumir la construcció de l’aparcament de Raval Canyelles. Les condicions de la seva oferta són 2.099.000 euros, amb un termini de finalització de 7 mesos.

Amb la nova situació plantejada, es preveu que l’inici d’obres sigui a finals del mes de juny.

Cronologia dels fets

1. L’Ajuntament va obrir el 1r concurs públic per construir l'aparcament per aproximadament 2,5 milions d'euros.
2. L'oferta més baixa va ser la de l'empresa VIAS, més de 400.000 euros per sota del preu de sortida de la licitació.
3. L'Ajuntament va signar el contracte amb VIAS i van començar les reunions de treball preparatòries per iniciar l'obra.
4. VIAS va demanar més diners dels que va ofertar públicament al concurs per construir l'aparcament. L'Ajuntament s’hi va negar i VIAS va presentar la renúncia.
5. VIAS va demanar una indemnització de més de 40.000 euros, que l'Ajuntament va rebutjar per acord de Ple. Molt probablement aquesta qüestió entrarà en un procés judicial, on l’Ajuntament defensarà els interessos del Consistori fins al final exposant la seva versió dels fets.
6. Com que VIAS ja havia pres possessió de l'obra, va caldre tornar a licitar per concurs públic.
7. Es va fer un segon concurs, on es van presentar 7 empreses i la guanyadora va ser ROGASA per un preu encara més baix que oferia VIAS i per sota dels 2 milions d'euros.
8. L'Ajuntament va contactar amb ROGASA i l'empresa, després de demanar un increment de l’import en l’adjudicació i que l’Ajuntament no ho acceptés, va comunicar que pel preu amb què va guanyar la licitació renunciava al projecte.
9. Rogasa va renunciar per escrit a construir l'aparcament el dimarts 9 de maig.
10. Com que no s'havia signat el contracte, l'Ajuntament pot adjudicar directament a l'empresa que va quedar segona al concurs públic: ACSA.

 

Darrera actualització: 21.05.2017 | 12:15