Representants dels sectors turístic, educatiu i urbanístic coneixeran l’experiència termal de Saint Paul – lès – Dax

Dimecres, 3 d'abril de 2019 a les 12:30

17  representants calderins viatgen aquest abril a França per participar en l’intercanvi d’experiències i coneixements entre les viles agermanades de Caldes de Montbui i de Saint Paul – lés – Dax

Els ajuntaments de Caldes de Montbui i de Saint Paul - lès - Dax organitzen un intercanvi d'experiències i coneixement en l’àmbit dels sectors termal, turístic, urbanístic i educatiu. L’objectiu és que ambdues parts comparteixin idees i informació sobre projectes en marxa que poden ser de l’interès de la vila agermanada, com ara el Cicle Formatiu de Termalisme que ofereix Saint Paul – lès – Dax i pel qual Caldes de Montbui té un gran interès.

La comitiva calderina integrada per 17 persones anirà a Saint Paul del 8 al 10 d’abril. Al novembre Saint Paul ens tornarà la visita per tancar aquesta experiència d’intercanvi sectorial.

De Caldes de Montbui viatjaran representants del sector turístic i termal (hotels, balnearis i una agència de viatges especialitzada en turisme de benestar), del sector educatiu (un institut), mitjans de comunicació i representants tècnics i polítics de l’Ajuntament dels departaments d’Educació, Participació Ciutadana, Comunicació, Govern Obert, Desenvolupament Econòmic, Joventut, Turisme i Termalisme i Cultura i Patrimoni, entre altres.També formaran part de la comitiva membres de l’Associació Amics d’Europa, entitat que dinamitza l’agermanament amb Saint Paul des de la seva formalització, l’any 2012.

Què coneixerà la comitiva calderina

La delegació de Caldes té preparat un programa d’activitats del 8 al 10 d’abril pensats per enriquir els coneixements sobre termalisme i turisme gràcies a l’experiència de la vila francesa.

Visitaran balnearis i circuits termals, sabran més sobre l’ús de recursos com fang termal, tractaran temes com l’educació terapèutica, la promoció de la salut i la prevenció de l’envelliment.

Probablement, un dels temes estrella de la visita serà el contacte amb l’Institut del Termalisme, on s’ofereix formació professional relacionada amb el sector termal. Per a Caldes de Montbui és interessant aquest contacte perquè podria ser una futura incorporació a l’oferta de Formació Professional que hi ha actualment a la població. 

Germans termals des del 2012

Caldes de Montbui i Saint Paul – lès – Dax van formalitzar l’agermanament l’any 2012, motivats per les similituds entres les dues viles termals i per la coincidència en els objectius de futur dels dos municipis. Caldes i Saint Paul són municipis posicionats com destinacions de turisme termal de qualitat, sostenible i responsable. Els dos municipis defensen, també, la comunicació entre pobles europeus per augmentar el potencial de les seves societats i les seves economies locals.

Saint Paul - lès - Dax és una població francesa situada a la regió d’Aquitania (Landas) que comparteix amb Caldes de Montbui la condició de vila termal. El municipi gaudeix d’una situació privilegiada en mig de paratges naturals protegits, a la vora dreta del llac Adour i a pocs kilòmetres de l’Atlàntic i dels Pirineus.

Perfils i xarxes d’interès: @thermaliaCALDES - @saintpaullesdax (facebook) - #CaldesBull - #educaldes

 

Darrera actualització: 04.04.2019 | 08:57