La cercavila de l’escola El Calderí tanca la celebració de la Setmana de la Mobilitat

Divendres, 28 de setembre de 2018 a les 11:45

Clou la Setmana de la Mobilitat amb la cercavila de l’escola El Calderí. Més de 600 alumnes dels diferents centres educatius han participat de les animades passejades cap a l’escola

Al llarg de tota aquesta setmana, familiars i alumnes dels centres educatius calderins han celebrat la Setmana de la Mobilitat fent una cercavila cap a l’escola. L’Escola Pia va ser la primera en encetar la celebració el dimarts, dimecres li va tocar a l’Escola Montbui, dijous va ser el torn de l’escola El Farell i avui divendres l’escola El Calderí ha gaudit de l’última de les passejades animades pel grup La Torna.

Més de 600 alumnes i familiars han participat de les cercaviles de la Setmana de la Mobilitat tot caminant cap a l’escola de forma animada i divertida alhora que saludable i sostenible. Amb aquesta activitat, l’Ajuntament de Caldes, adherit a l’European Mobility Week, ha volgut recordar als calderins i calderines que caminar fins a l’escola «és una festa» i que pot resultar agradable i divertit compartir el camí amb companys i companyes del centre.

Les activitats dutes a terme al municipi, sota el lema d’enguany «Combina i mou-te», s’han organitzat al voltant de tres eixos: les cercaviles per anar a peu a les escoles, el dossier educatiu «La mobilitat sostenible a l’escola» i el joc «Aventura’t amb la mobilitat sostenible» .

Aventura’t amb la mobilitat sostenible”

Per actuar també en l’entorn familiar, enguany s’ha continuat amb el joc “Aventura’t amb la mobilitat sostenible” que ha proposat a totes les famílies calderines seguir un joc de pistes i reflexionar sobre el lema de la setmana, amb plafons repartits al llarg de 10 espais del municipi, on s’hi poden trobar preguntes sobre mobilitat sostenible. Només cal anar seguint les instruccions i l’ordre del joc, respondre les preguntes i lliurar-les a l’Ajuntament. Entre les persones participants es sortejarà quatre paquets d’activitats a «La Selva de l’Aventura».

Les preguntes fan referència a alguns dels avantatges que comporta la mobilitat sostenible. Tant les preguntes com les proves tenen un objectiu clarament didàctic i es pretén que serveixin per dotar a les famílies de coneixements i curiositats en relació a la mobilitat sostenible. Pel que fa a la ruta del joc, aquest any s’ha simplificat reduint-la als carrers del nucli antic i a punts emblemàtics de la població.

Per participar en aquest joc d’aventura, no cal apuntar-se prèviament. Els infants de les escoles han rebut les instruccions per poder participar-hi amb les seves famílies durant els dies indicats.

La participació és oberta a les famílies i l’alumnat de tots els nivells d’educació del municipi i hi poden participar des del passat 25 de setembre fins el 8 d’octubre.


 

Darrera actualització: 28.09.2018 | 12:40