La plaça de l’U d’Octubre, un nou espai calderí, públic i commemoratiu

Dimarts, 2 d'octubre de 2018 a les 13:35

Més de 500 veïns i veïnes es van sumar a la inauguració de la plaça de l’U d’Octubre, un acte que va servir per commemorar la celebració del referèndum d’autodeterminació de Catalunya del 2017

Jordi Solé, alcalde: parlament inaugural (part 1)

Jordi Solé, alcalde: parlament inaugural (part 2)

Les tanques que han delimitat la plaça durant les obres es van retirar prop d’una hora abans de la inauguració i els infants que passaven pel carrer de Font i Boet van ser els primers en estrenar al plaça de l’U d’Octubre. A les sis de la tarda, una vintena de persones descobrien el nou espai públic; a les 19.30 h, l’hora de la inauguració, hi havia centenars de persones ocupant per primera vegada els jocs infantils, els bancs, el muret i l’esplanada que ara ja formen part de la nova plaça de Caldes de Montbui.

L’obertura de la plaça de l’U d’Octubre va servir per homenatjar les persones que van fer possible la celebració del referèndum d’autodeterminació de Catalunya de l’1-O. L’alcalde, Jordi Solé, així ho va recordar durant el parlament institucional que podeu escoltar seguint l’enllaç.

Regidors i regidores del consistori van destapar amb l’alcalde la placa commemorativa i el nom de la plaça situats al mur que delimita la zona de jocs infantils de la zona polivalent. Tot seguit, una urna va recórrer la plaça passant de mà en mà del veïns, en record de les mans que van transportar, protegir i votar a les urnes el passat 1 d’octubre.

Un cop oberta, la plaça s’incorpora als escenaris de Festa Major i acollirà la lectura dels versots del Ball de Diables. Els Diables, que enguany fan 25 anys, traslladen aquest acte que tradicionalment es feia a la plaça de la Font del Lleó fins aquest nou espai, amb motiu les obres.  

Més espais verds i de lleure al centre històric

La plaça de l’U d’Octubre forma part d’una actuació doble que inclou la construcció d’un aparcament soterrat al Raval Canyelles amb 157 noves places i l’alliberament de vehicles de l’espai que toca a l’Església de Santa Maria.

Darrera actualització: 02.10.2018 | 13:45