Imatges del Mercat de l'olla i la caldera 2016

Dimarts, 29 de març de 2016

El Mercat de l'olla la caldera d'enguany esgota les racions de cigrons i llenties repartides durant un dissabte plujós i un diumenge radiant

 Àlbum de fotografies

Compartim amb vosaltres, com a record, algunes imatges de la vuitena edició d'aquesta fira gastronòmica singular, en la que l'estrella és una olla gegant on bullen cada vegada 1.600 litres d'aigua termal amb productes de proximitat i de qualitat. Enguany, l'olla i les olletes han servit 1.300 racions de cigrons i 600 de llenties, llegums acompanyats amb botifarres. I s'han esgotat totes, fins i tot les que es van cuinar dissabte, sota la pluja.

A més, el Museu Thermalia i l'exposició que acull sobre la pintura de Vicenç Viaplana ha rebut més de 500 visites durant el cap de setmana.

I els restauradors calderins han celebrat el primer «Se'ns en va l'olla»: fins el 27 de març, cada restaurant oferia un plat singular creat en el context del Mercat de l'Olla i la caldera i en aquest entorn gastronòmic en homenatge a la cuina de proximitat i de qualitat amb una evident picada d'ull al fet termal.

Més sobre el Mercat, per si aquest any us l'heu perdut
El Mercat va néixer fa set anys sota el lema “Fem bullir l’olla” amb l’objectiu de singularitzar i posar en valor els productes de proximitat i de qualitat i els productes típics calderins, cuinats amb aigua termal.

El Mercat és una homenatge a la gastronomia més propera i a l’esforç per la qualitat dels productors catalans. Tot plegat sota l’ambient festiu i familiar d’una fira que ofereix parades de productes gastronòmics i productes artesans i activitats i taller familiars.

A tot plegat s’afegeix una singularitat calderina: l’olla gegant amb 1.600 litres de capacitat on es cuinaran cigrons amb aigua termal i llenya.

Durant el mercat també s'ofereixen tallers familiars, les activitats gastronòmiques anomenades “tastaolletes” (enguany dedicades als llegums cuits amb aigua termal), 120 parades i demostració d’artesania i oficis antics (artesans de la trementina (remeis medicinals casolans), artesans de la terrissa, del ferro, de la llauneria, de la cistelleria i de la cuina. I parades d’artesania diversa: culleres de boix, olles i cassoles d’aram, estris de cuina, vidre, ceràmica, fusta, pintura, bijuteria, minerals, sabons...)

En el recorregut, sempre es pot afegir una parada en qualsevol dels restaurants calderins que participen en el Fem bullir l'olla i gaudir de la gastronomia de cullera més típica de la zona.

Darrera actualització: 29.03.2016 | 14:41