37a edició del Mercat de Nadal de Caldes de Montbui. Torna la cocció de brou termal en l’olla més gran de Catalunya

Dimarts, 21 de novembre de 2023

Del 5 al 10 de desembre, Caldes de Montbui celebra una nova edició del Mercat de Nadal, amb un centenar de parades instal·lades als carrers del centre històric i un ampli programa d’activitats familiars

L’olla més gran de Catalunya, amb capacitat per 1.600 litres de caldo, tornarà a bullir per elaborar el tradicional brou termal, amb degustacions de carn d’olla i llegums cuites amb l’aigua termal

El 37è Mercat de Nadal de Caldes de Montbui se celebrarà del 5 al 10 de desembre. Durant 6 dies, el centenar de parades i casetes de fusta que s’instal·laran a la plaça de la Font del Lleó i als carrers de l’entorn, oferiran diversos productes nadalencs, d’alimentació, brocanteria i antiguitats. També hi haurà la possibilitat de degustar diferents propostes de gastronomia sobre rodes (food trucks). Una de les novetats d’aquesta edició és la redistribució d’una part de les parades. Les que estaven ubicades al carrer del Pont s’instal·laran a la plaça de l’Onze de Setembre.

El Mercat de Nadal es completa amb un ampli programa d’activitats nadalenques, propostes termals i activitats familiars durant tots els dies.

Més de 10.000 litres de brou termal

Durant els 5 dies de Mercat de Nadal està previst repartir entre els assistents 30.000 racions de brou termal, 2.000 racions de llenties i 4.000 racions de carn d’olla. Per això, es cuinaran més de 10.000 litres de brou termal a l’olla gegant, que es farà bullir sis vegades amb aigua termal, foc de llenya i productes de proximitat. A més, els visitants podran adquirir ampolles de brou termal envasat (a la venda al Mercat i al Museu Thermalia). L’olla, la més gran de Catalunya, té un diàmetre d’1,5 m i capacitat per 1.600 litres de caldo.

Per tal d’elaborar el brou termal, durant aquests dies es faran servir: 10.000 litres d’aigua termal, 150 naps, 300 xirivies, 260 porros, 20 apis, 8 caixes de carabasses, 80 kg pastanagues, 37 kg de patates, 100 cols , 160 kg de llenties pardines, 200 kg de cigrons, 180 kg de falda de vedella, 50 kg de costella de vedella, 120 kg de mandonguilles amb farina sense gluten, ossos de vedella, 2 caixes d’ossos pernil, 100 kg de papades de porc, 100 kg de caretes de porc, 160  peus de porc.

Les degustacions del brou termal, de la carn d’olla i de les llegums es podran adquirir a preus populars. El dimarts 5 de desembre, durant l’encesa de l’olla, la degustació de brou serà gratuïta.

Per reduir l’impacte mediambiental, l’organització recomana portar els gots i envasos per a les degustacions. Si no, se’n podran adquirir al mateix mercat. També es podran adquirir tasses i vasos del Mercat de Nadal.

Acte d’encesa del foc i activitats per cada dia

Una de les novetats d’aquesta edició és l’acte d’encesa de l’olla. Serà el dimarts 5 de desembre a les 18 h a la plaça de la Font del Lleó i anirà a càrrec de Regina Rodríguez i Sirvent, autora del llibre “Les calces al sol”. L’escriptora d’un dels llibres més venuts a Catalunya, encendrà la foguera de l’olla més gran de Catalunya i signarà els llibres de totes aquelles persones que ho desitgin.

El programa d’activitats inclou tallers i actuacions infantils i familiars, la majoria a les places de Can Rius i de l’Onze de Setembre, amb propostes tots els dies de mercat. A més, el tradicional Caga Tió es durà a terme el diumenge 10 de desembre. En cas de pluja, les activitats es traslladaran a L’Espai Can Rius.

Isidre Pineda, alcalde de Caldes de Montbui, presenta el Mercat de Nadal 2023.

Carme Germà, regidora de Turisme i Termalisme, presenta el Mercat de Nadal 2023. 

Josep Bufí, cuiner de l'olla gegant.

Christian Parellada, propietari de Llegums Parellada. 

Julià Paradell, representant de Tap Tap Foods.

Jordi Pagès, representant de l'Agrupació de pessebristes de Palau-Solità i Plegamans.

Xavier Miró, propietari de Garden Miró. 

 

Darrera actualització: 23.11.2023 | 13:48