A Caldes, aigua i cervesa termal

Divendres, 27 de juliol de 2012

La primera cervesa termal catalana, feta gràcies a l'aigua que surt dels brolladors naturals de Caldes de Montbui, ha tingut una gran acceptació en la primera presentació pública, feta aquest estiu.

 

Més de 400 persones van fer cua per degustar la cervesa termal durant les dues hores que va durar la presentació celebrada el 14 de juliol, a la plaça de l'Església, i en el marc de les activitats paral•leles a l'Escaldàrium organitzades per les colles populars de la vila. A més, es van esgotar els gots de ceràmica amb la marca "El poble que bull" i es van vendre més de 100 ampolles de 33cl. Aquest cap de setmana, la cervesa ja es podrà trobar a diferents bars, comerços i restaurants calderins. També el Museu Thermalia vendrà al cervesa calderina i els gots de ceràmica personalitzats amb la marca de la vila.

 

Entre les persones que van fer la degustació es va fer un sorteig de 3 lots de cervesa termal i got de ceràmica, els guanyadors del qual van ser els números: 173, 026, 094

Primers establiments i entitats que han fet comanda de cervesa termal


En aquests primers dies de distribució de la cervesa termal calderina, els establiments oberts al públics on podreu adquirir la cervesa a partir d'aquest cap de setmana són: Thermalia. Museu i Oficina de Turisme, Balneari Termas Victòria, Restaurant Il Lago di Como, Cafeteria La Lluna Cafeteria Estació d'Autobusos, Restaurant Mediterrània, Cafeteria Les Cases dels Mestres, Càmping El Pasqualet, Restaurant El Remei, Restaurant Rosset, Restaurant Robert de Nola, Racó Quina Canya, La Vallesana, Cooperativa 70, El Cafè del Centre, El Celler, Parc del Bugarai.


També l'han adquirit algunes de les entitats que organitzen les "Barraques de Festa Major 2012" i botigues especialitzades de Barcelona. A més, la cervesa es podrà trobar en els dos esdeveniments anuals calderins més relacionats amb la gastronomia i les tradicions catalanes i calderines: la Fira de Nadal (desembre de 2012) i el Mercat de l'Olla i la Caldera (març 2013)


www.visiteucaldes.cat

 

 

La Calderina

La cervesa feta amb aigua termal és un projecte que cerca la singularitat i l'originalitat a través del principal valor turístic de Caldes de Montbui, el termalisme. La vila presenta aquest agosarat projecte que ha convertit unes aigües termals que brollen a 74º C des de la mítica Font del Lleó en una cervesa que cal beure a menys de 8ºC.

 

Arts Cervesers, productors vallesans, han estat els encarregats de fer aquesta elaboració artesanal sorgida de la combinació d'aigua mineromedicinal termal, aigua, malt, llúpols i llevat de baixa fermentació. Tot plegat ha configurat una cervesa de color roig magmàtic, amb aromes fumats i sabor torrat, subtilment mineral.

 

La cervesa feta amb aigua termal calderina és un projecte promogut per l'Oficina de Turisme i el sector turístic calderí i fet realitat per l'empresa vallesana dedicada a l'elaboració artesana de cervesa, Arts Cervesers.

 

Per al llançament s'ha fet una edició limitada que es comercialitzarà durant un any a partir del juliol d'enguany en establiments de Caldes i altres de la província de Barcelona. La cervesa es podrà degustar en escenaris festius tradicionals de la vila romana, començant per l'Escaldàrium (14 de juliol) i continuant pel sopar al poblat iber de la Torre Roja que organitza el Museu Thermalia (20 de juliol), la Festa Major i Capvuitada (octubre), la Fira de Nadal (desembre) i el Mercat de l'Olla (març).

 

Caldes suma atractius al seu catàleg de productes singulars i autòctons
L'objectiu que ha motivat a l'Oficina de Turisme i als establiments turístics de Caldes de Montbui a tirar endavant aquesta producció ha estat la possibilitat d'afegir atractius a l'entorn del termalisme. La cervesa termal és un reclam més que s'afegeix als fets singulars del municipi romà, que ofereix un interessant recorregut històric, artístic i termal per als visitants (www.visiteucaldes.cat).

 

Segons Arts Cervesers "s'ha pensat una cervesa especialment dissenyada per potenciar les característiques de l'aigua que sorgeix de la Font del Lleó, que d'acord amb la seva composició química és especialment rica en Clorurs, Sodi i Fluor. En les consultes bibliogràfiques realitzades, no s'ha identificat cap estil de cervesa clàssic que incorpori a la seva recepta una aigua amb una composició química igual. Per aquest motiu s'ha decidit preparar una recepta exclusiva inspirada en cerveses de baixa fermentació (lager) d'estils en els que s'utilitzen aigües el més semblants possible a la de la font del Lleó de Caldes."


Art Cervesers
Aquesta petita empresa situada a la masia de Can Partegàs (entre Caldes de Montbui i Granollers) respon a una aventura iniciada l'any 2006 que té per objectiu recuperar la manera tradicional d'elaborar la cervesa. Per això, la recerca i la innovació són els principals motors de la producció d'aquests vallesans.

A la voluntat de promoure la cervesa des de la vessant més cultural, se suma la feina per recuperar l'entorn de la masia i conservar aquest espai agrícola de la plana del Vallès.

 

Atenent a aquesta devoció per la cultura cervesera, Arts Cervesers potencia i difon les propietats d'aquesta beguda que, presa amb moderació, ajuda a la rehidratació corporal, al desenvolupament dels ossos, a l'endarreriment de la menopausa i a la prevenció del l'envelliment cel•lular, entre altres. http://www.artcervesers.com/


 

Darrera actualització: 5.03.2013 | 12:42