A Caldes de Montbui "Fem bullir l'olla": 17 i 18 de març, Mercat de l'Olla i la Caldera.

Divendres, 16 de març de 2012

Caldes celebra el Mercat de l'Olla els dies 17 i 18 de març, al centre històric. I les Jornades gastronòmiques de l'olla dedicades a l'època romana, als restaurants, fins el 23 de març 

 


 

El Mercat de l'olla i la caldera és l'acte central del programa "Fem bullir l'olla" (17 i 18 de març). La vila termal celebra la 4a edició del mercat d'artesans i gastronòmic més singular del territori català, dedicat als productes de la terra, cuinats en una olla grossa, amb aigua termal i llenya. En paral•lel, tenen lloc les Jornades gastronòmiques de l'olla i la caldera als restaurants calderins, enguany dedicades a l'època romana (del 17 de març al 23 d'abril).

 

www.caldesdemontbui.cat - www.visiteucaldes.cat

 

 



El Mercat de l'olla i la caldera dedicat a l'època romana i l'aigua termal

Els dies 17 i 18 de març el centre històric acull les parades i activitats del Mercat de l'olla i la caldera de Caldes de Montbui, una cita amb la gastronomia romana i l'aigua termal

 

El Mercat va néixer fa quatre anys sota el lema "Fem bullir l'olla" amb l'objectiu de singularitzar i posar en valor els productes de proximitat i de qualitat i els productes típics calderins.

 

El Mercat és una homenatge a la gastronomia més propera i a l'esforç per la qualitat dels productors catalans. Tot plegat sota l'ambient festiu i familiar d'una fira que ofereix parades de productes gastronòmics i productes artesans i activitats i tallers familiars relacionats amb la temàtica de la fira. Alguns exemples de les activitats que trobareu són els taller de mosaic romà i el de pintar sobre l'aigua termal, l'elaboració gastronòmica d'unes cassoletes farcides amb llegums a la vinagreta de menta o un espectacle sobre receptes culinàries, entre altres.

 

D'altra banda, s'afegeix una singularitat calderina: l'olla gegant amb 1.600 litres de capacitat on es cuinarà aigua termal amb herbes aromàtiques de l'època romana.

 

Cuina de comarca

Durant el mercat també podreu assaborir altres grans plats de la cuina de comarca a través de les activitats anomenades "tastaolletes", aquest any també dedicats a l'època romana. El "tastaolletes" us permetrà fer degustacions de mongetes del ganxet, sopa de farigola, sopa romana de verdures i pasta, llegums romanes amb una picada d'herbes, xai al forn, formatge fresc, entre d'altres.

 

Ho podreu assaborir tot plegat i alhora passejar per les 160 parades que s'instal•laran al centre històric i gaudir del conjunt de tallers i activitats per a tots els públics que oferirà el mercat. Aquí trobareu una demostració d'artesania i oficis antics: artesans de la trementina (remeis medicinals casolans), artesans de la terrissa, de l'alabastre, del vidre, de la fusta, del ferro, de la llauneria, de la cistelleria i de la cuina. I parades d'artesania diversa: culleres de boix, olles i cassoles d'aram, estris de cuina, vidre, ceràmica, fusta, pintura, bijuteria, minerals, sabons...

 

En el recorregut, podreu afegir una parada en qualsevol dels restaurants calderins que participen en les Jornades gastronòmiques i gaudir de la gastronomia de cullera més típica de la zona, enguany inspirada en l'època romana.

 

Per l'organització anual del Mercat, l'Ajuntament compta amb la implicació i l'estreta col•laboració del sector turístic de la vila i de l'Associació de Productors Artesans per la Qualitat del Vallès Oriental.

 

Les parades

El Mercat tindrà un total de 160 parades, com en les edicions anteriors, que es distribuiran a través d'un circuit de carrers del nucli antic de la vila: places de la Font del Lleó, Onze de Setembre, Església i carrers Major, del Forn i Samsó. Les parades que trobarem a la fira oferiran productes de tot tipus:

 

- Participació de l'Associació de Productors Artesans del Vallès Oriental; Alimentació artesana de proximitat i també d'arreu de Catalunya (magdalenes, codony, embotits, pizzes, bolets, pasta, pa, formatges, caramels,...); Estris de cuina; olles i calderes; Bijuteria i joieria; Tes; Vidre pintat; Jocs d'enginy; Espelmes; Quadres; Minerals; Roba decorada; Encens; Ceràmica; Coixins de llavors; Nines de drap; Artesania amb ciment; Joguines de fusta; Plantes; Pintura; Perfums; Plaques per a portes; Estany; Titelles; Heràldica; Calçat pintat; Bolsos i moneders; Artesania amb coure; Sabó; Remeis...

 

 

Jornades gastronòmiques de l'olla i la caldera als restaurants. Del 17 de març al 23 d'abril

Restaurants participants:


Cooperativa 70
Hotel Balneari Broquetas
Hotel Balneari Termes Victòria
El Remei
Mediterrània
Na Madrona
Robert de Nola
Rosset
Violeta de Caldes


Trobareu el contacte i les propostes gastronòmiques de cada restaurant al programa Fem bullir l'olla (als documents adjunts)

Darrera actualització: 5.03.2013 | 12:42