El passat divendres va acabar la tercera edició del programa de foment d'igualtats d'oportunitats en el mercat de treball titulat Dones cap a la feina. Per aquesta raó, dijous a la tarda es va celebrar a la sala de plens de l'Ajuntament l'acte de cloenda del curs.
La regidora de Treball Montse Hernàndez es va reunir amb algunes de les participants i amb les tècniques municipals responsables del programa. Hernàndez es va mostrar satisfeta de l'èxit de la iniciativa i va voler destacar la voluntat del foment de les igualtats d'aquesta dient que "crec qu,e tot i que el programa ens hagi semblat curt, n'hem tret un profit i hem trencat la barrera social".
La regidora va valorar també el fet que moltes de les participants ja hagin trobat feina i va recordar a la resta les eines que ofereix l'Ajuntament per a la recerca activa de treball com són el Club de Feina i la Borsa de Treball.
Per últim, Hernàndez va entregar a les participants un certificat que acredita que han fet aquest curs i va afirmar que des de la regidoria de Treball s'apostarà per intentar donar continuïtat a aquests programes de formació.
Dones cap a la feinaLa tercera edició del programa va iniciar-se al novembre i hi ha participat 21 dones en situació atur interessades en formar-se i accedir a un lloc de treball.
Aquest programa d'ocupació ofereix a les seves alumnes formació teòrica i pràctica en matèries com:- Alfabetització Informàtica- Formació en atenció a les persones i nutrició- Formació en vendes, comerç i atenció al públic- Orientació laboral- Motivació- Tècniques de recerca de feina- Pràctiques en empreses- Acompanyament a la inserció laboral- Tutories
Per dur a terme aquesta formació es va contractar una orientadora professional, responsable del treball individual amb les alumnes, d'alguns mòduls formatius, de la coordinació i seguiment de les pràctiques en empreses i d'activar la recerca de feina de les alumnes.
D'aquesta manera, 8 de les participants han realitzat pràctiques, 7 d'elles a diferents centres de treball i empeses del municipi i 1 en una empresa de Sant Feliu de Codines.
En acabar el curs, la situació de les seves participants és el següent:- 7 han consolidat la seva inserció laboral en empreses (32%)- 5 es troben fent recerca activa de feina (24%)- 5 van haver d'abandonar el curs per raons personals (24%)- 2 es van inserir laboralment però posteriorment van haver d'agafar la baixa (10%)- 1 està pendent de que es confirmi la seva inserció (5%)- 1 està ala recerca de formació (5%)
Pel que fa a les edicions anteriors del programa Dones cap a la feina, van aconseguir-se els següents resultats d'inserció en finalitzar l'acció:
- L'any 2005 24 alumnes van participar en el programa amb els resultats següents: 60% d'inserció laboral directa o en empreses de realització de les pràctiques i 29% abandonament de l'acció per causes personals. A data de finalització de l'acció, la resta van continuar amb recerca activa de feina a través de la Borsa de Treball i el Club de feina.- L'any 2006, de les 16 alumnes inscrites en l'acció, 75% van aconseguir la inserció laboral directa o en empreses de realització de les pràctiques, 1 alumna va continuar en altres processos formatius i 2 van abandonar l'acció per causes personals. A data de finalització de l'acció, 1 va continuar amb recerca activa de feina a través de la Borsa de Treball i el Club de feina.