Aquest dijous arrenca la 4a edició de la Via del Pintxo

Dijous, 23 de maig de 2019 a les 10:00

Del 23 de maig a l’1 de juny Caldes acull una nova edició de la Via del Pintxo, la més participativa pel que fa a establiments que competiran pel premi al millor pintxo i al més popular

28 establiments participen en la celebració de la 4a Via del Pintxo, la més concorreguda fins ara. L’Associació Projecte Mexcla’t, l’Ajuntament de Caldes de Montbui, la marca cervesera Damm i la Cooperativa Crític, engeguen aquesta nova edició en la establiments de Caldes competiran pel Premi Via del Pintxo 2019, que atorga el jurat; el Premi Pintxo Popular 2019, que atorga el públic amb una votació, i el Premi Turístic 2019, on es valorarà la utilització de productes típics, de proximitat i relacionats amb el turisme de la població. El plano amb la relació dels establiments participants i les fotografies dels pinxos es poden trobar al Museu Thermalia, a l'Ajuntament, i als establiments participants, on també es poden trobar els passaports per validar amb el segell de cada local.

Com cada any tots els establiments oferiran un pintxo més una beguda (canya, quinto o similar) per 2,5€ i tothom en podrà valorar el sabor, la presentació i l’originalitat.

S’entén per pintxo el producte d’elaboració culinària en petit format, de fàcil degustació, destinat a menjar-se directament amb les mans i que permet, en ocasions, la utilització d’algun petit utensili que faciliti la seva degustació com un escuradents o una cullera japonesa.

Els participants posen tot l’enginy per presentar creacions que donin a conèixer la gran qualitat de la gastronomia calderina. Any rere any la ruta ha anat despertant l’interès del territori, consolidant el projecte impulsat per l’Associació Mexcla’t i l’Ajuntament de Caldes de Montbui.

Menys plàstic i concurs d’un viatge a Donosti, novetats d’enguany

Els establiments participants es divideixen en 5 zones i les persones consumidores rebran una targeta a timbrar a cada establiment on facin consumició del pintxo a concurs. Si timbren a un establiment de cada zona, reben un record de regal de la Via del Pintxo, i entren en el concurs d’un cap de setmana a Donostia, «la catedral del Pintxo». Això i la introducció d’un got reutilitzable per començar a reduir la generació de plàstics a la Via del Pintxo són les dues novetats que va destacar, a la presentació d’aquesta 4a edició de la Via del Pintxo, el president de l’Associació Mexcla’t Carles Martin.

Carles Martin, president de l'Associació Mexcla't

Via per zones

Les persones seguidores de la Via trobaran una nova i diversificada participació d’establiments – amb 6 nous establiments - i un radi d’abast de zones del municipi més ampli que en anteriors edicions. Cada any la via a recórrer és més gran i més representativa del territori gastronòmic calderí.

Els establiments participants enguany són el Àgora d’Adindep, Cafè del Centre, Cases dels Mestres, Canfanga, Can J, Can Sisku nou, El Caffè Iseo Gelateria, El Plat a casa, El Remei, El Temple, Club Regasol, Festuk Cafè, Cafeteria Fundació Santa Susana, Frankfurt Caldes, Gaudim, il Lago, La Carbonera, La Cuineta, La Pelleria, La Vallesana Espai Degustació, Na Madrona, Olimpo, Pelliz-Kito, Robert de Nola, Termes Victòria, Ukiyo, Winner i Xeflis.

A banda de competir per la millor tapa, tots tenen l’objectiu de passar-ho bé i fer ambient de poble donant a conèixer la gastronomia calderina.

Més informació

Raquel Costa, tècnica de l’Oficina de Turisme. T. 93 865 41 40

www.visiteucaldes.cat


 


 

 

Darrera actualització: 23.05.2019 | 10:22