Caldes de Montbui mostra el seu suport a Raül Romeva i Rueda

Dilluns, 1 d'octubre de 2018 a les 14:15

Raül Romeva, portador de la Medalla d’Honor de la Vila, agraeix la distinció que li ha atorgat l’Ajuntament de Caldes a través d’una carta llegida per la seva companya, Diana Riba

Jordi Solé, alcalde de Caldes de Montbui

Ernest Maragall, conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència

Diana Riba, companya de Raül Romeva

Pep Gaspar, representant del Grup de Suport a Raül Romeva

El passat dissabte la Sala de Plens de l’Ajuntament de Caldes de Montbui es va omplir d’assistents que van voler ser partícips de l’entrega de la Medalla d’Honor de la vila a Raül Romeva. El delegat del Govern, Juli Fernández, la directora general de Memòria Democràtica, Carme Garcia, altres autoritats, el Grup de Suport a Raül Romeva i més d’un centenar de veïns i veïnes de Caldes, van assistir al lliurament de la Medalla d’Honor a mans de l’alcalde, Jordi Solé, i del conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Ernest Maragall, a Diana Riba, companya de Raül Romeva.

L’acte, conduit per Núria Carné, regidora de Comunicació, va iniciar amb el visionat d’un vídeo sobre la trajectòria de Raül Romeva i el seu vincle amb Caldes de Montbui. Tot seguit, la regidora va donar pas a Pep Gaspar, representant del Grup de Suport a Raül Romeva. A continuació el conseller Ernest Maragall va pronunciar unes paraules per, seguidament, fer l’entrega de la Medalla d’Honor de la vila a Diana Riba. La medalla es va representar amb una insígnia de solapa, entregada pel conseller Maragall, i una peça escultòrica de l’artista calderina Àngels Llop, lliurada per l’alcalde, Jordi Solé. A la mare de Raül Romeva, Montserrat Rueda, se li va fer entrega d’un ram de flors commemoratiu.

El moment més emotiu de l’acte va ser quan Diana Riba va llegir una carta d’agraïment que el conseller empresonat va escriure per l’ocasió on transmetia estar honorat pel gest i donava les gràcies als calderins i les calderines. Romeva va fer esment del camí iniciat que l’ha dut fins a la presó, afirmant que «mai demanar a la gent que s’expressi i fer-ho possible pot ser considerat un delicte».

Al llarg de l’acte van ser vàries les ocasions en les que el públic assistent van fer ovacions convertint l’homenatge en un emotiu recordatori al que fou veí del municipi i primer conseller d’Exteriors de la Generalitat de Catalunya.

Jordi Solé, alcalde de Caldes, va cloure l’acte recordant el lligam dels mèrits de Raül Romeva amb l’esperit democràtic de la vila, alhora que reivindicant-lo com un acte de solidaritat amb els presos i les seves famílies per assumir la veu del poble ara fa un any.

En acabat, el conseller Ernest Maragall i Diana Riba van firmar el Llibre d’Honor de l’Ajuntament i l’alcalde els va fer entrega d’un quadern d’il·lustracions dels espais més emblemàtics de Caldes de Montbui de l’artista local Rosa Ferreres.

Darrera actualització: 01.10.2018 | 14:28