Caldes demana a la Generalitat agilitat i cooperació per tirar endavant els grans projectes municipals

Dimarts, 28 d’abril de 2009

L'Ajuntament de Caldes de Montbui ha rebut avui dimarts la visita de la Delegada del Govern de la Generalitat a Barcelona, Carme San Miguel. La trobada ha estat celebrada a petició de la Delegació del Govern per tal de conèixer les expectatives i problemes del municipi, segons paraules de San Miguel, i ha comptat amb la presència de l'alcalde Jordi Solé i els regidors Josep Coral (Urbanismes, espais i via pública), Jaume Miró (Desenvolupament territorial i urbanitzacions) i Helena Poch (Indústria, comerç i consum).

 

Solé ha aprofitat la trobada per reportar a la Delegada del Govern aquells projectes locals que, per la seva magnitud o repartició de competències, necessiten de la col•laboració d'altres administracions. Alhora ha traslladat a San Miguel l'agraïment per l'interès mostrat i el desig que la seva visita ajudi a accelerar alguns dels temes que Ajuntament i Generalitat treballen conjuntament. Per a Solé, la voluntat de cooperació és satisfactòria, però encara existeix una manca de rapidesa i d'agilitat a l'hora de treballar coordinadament.

 

La reunió ha incorporat també la signatura del Llibre d'Honor de l'Ajuntament de Caldes de Montbui per part de la Delegada del Govern i una visita a les obres que s'estan fent al Passeig del Remei.

 

El Caldes termal, tema destacat de la reunió
Jordi Solé ha aprofitat la trobada per traslladar a Carme San Miguel alguns dels projectes relacionats amb la potenciació del municipi com a centre termal executats o previstos. En tots ells ha demanat la col•laboració de la Generalitat. La creació del Consorci de Viles Termals, que presideix Caldes i que es va formalitzar l'any passat ha estat un d'ells. L'Ajuntament espera comptar amb ajuts del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa per poder impulsar la consolidació d'aquest consorci creat per a la potenciació dels municipis catalans amb aigües termals.

 

També la futura zona balneària de les Cremades ha estat tema de conversa i, de retruc, la necessitat de rehabilitar l'accés a aquest espai i a les zones escolar i esportiva que acull l'altra banda de la Riera de Caldes. Actualment, les Cremades i el nucli urbà es troben units pel Pont Romànic, una estructura que resulta insuficient donada la creixent intensitat de trànsit de persones i vehicles que la utilitzen diàriament.

 

Altres accessos que han sortit en la reunió són els d'entrada a les urbanitzacions Font dels Enamorats i Saulons des de la carretera C-59, per als quals l'Ajuntament sol•licita una solució amb millor visibilitat i seguretat.

 

La dinamització comercial ha estat un altre dels temes traslladats per l'alcalde a la Delegada del Govern. Solé ha explicat que l'Ajuntament vol endegar programes i solucions noves per tal que la descentralització i la dispersió urbana no perjudiquin el comerç tradicional del municipi. En aquest sentit, San Miguel els ha adreçat al Departament de Comerç de la Generalitat de Catalunya, qui ja va col•laborar en les obres de remodelació del carrer Major.

 

Aquests, i altres com la necessitat d'equipaments cívics i culturals o de promoció de l'habitatge social, són els interessos expressats per l'Ajuntament que Carme San Miguel s'ha endut de la seva visita.

 

En paral•lel, les autoritats calderines han ofert informació sobre projectes recentment començats, com la reconstrucció del "menjador" del Balneari Can Rius o les obres de millora del Passeig del Remei, espai on ha acabat la visita de Carme San Miguel a Caldes de Montbui.

 

 

Darrera actualització: 5.03.2013 | 11:28