Comencen les obres de millora de l'entrada est de Caldes

Dimarts, 22 d’abril de 2008
L'estètica de la rotonda ha estat dissenyada per l'artista Montse Gonzalo


Aquesta setmana han començat les obres de millora a l'entrada est de Caldes, on està ubicada la rotonda que distribueix els accessos a Granollers (C-1415) i a Palau Solità i Plegamans i Sant Feliu (C-59). El projecte respon a un dels objectius del Pla de Foment Turístic de Caldes de Montbui, que consisteix en embellir els accessos al municipi amb un missatge que reforci la identitat de la vila com a termal i turística.

 

Segons ha explicat el regidor de Via Pública Josep Coral, "en aquests moments estem fent el desmuntatge del talús per fer una obra que doni la benvinguda al poble". I és que l'aspecte final que tindrà la rotonda ha estat dissenyat per l'artista local Montse Gonzalo basant-se en la història de la vila.

 

Pel que fa al termini d'execució del projecte, el regidor ha afirmat que "és una obra que s'ha de fer en una zona aïllada del trànsit i cal tenir molta precaució. Per tant, es preveu que durarà uns 3 mesos".

 

L'espiral de l'entrada est
El disseny de l'entrada est va ser encarregat a l'artista local Montse Gonzalo, qui ha pensat la rotonda i l'escultura com un conjunt global inspirat en l'evolució històrica de Caldes i la seva projecció de futur. Tot plegat ha trobat una solució arquitectònica en forma d'espiral que culmina en l'escultura. El desenvolupament arquitectònic ha estat encarregat a l'arquitecte barceloní Jordi Ivern.


L'escultura és el futur i s'ha representat amb un bloc de pedra de Carrara al que s'ha imprès una torsió en espiral, disposada longitudinalment, fent-nos veure la necessitat d'un canvi en els nostres costums. Aquest és un motiu pel que a la rotonda no hi veurem gespa, atès que a Caldes l'aigua no hi sobra. L'escultura farà 3 m d'amplada per 1.5 m d'alçada.

 

Pel que fa a la resta, l'espiral construïda sobre la rotonda es farà amb diferents materials que simbolitzen l'evolució i la història calderina: els murs de pedra vermella que a Torre Roja van fer les ibers, la llamborda com a element que feien sevir els romans i el ciment, símbol de l'actualitat.

 

L'execució del projecte de la urbanització de la rotonda té un cost de 161.080€ que seran finançats en un 60% per la Generalitat de Catalunya i en un 40% per l'Ajuntament de Caldes, com totes les accions del Pla de Foment Turístic. D'altra banda, l'escultura que coronarà la rotonda té un cost total de 48.353,00€, amb la mateixa distribució de finançament.

Darrera actualització: 5.03.2013 | 11:28