Des d’avui, Caldes de Montbui és membre de l’Associació Europea de Ciutats Termals Històriques

Dijous, 4 d'octubre de 2018 a les 13:00

L’assemblea de l’European Historic Thermal Towns Association ha validat aquest dijous la incorporació de Caldes de Montbui com a nou membre d’aquesta xarxa europea de viles termals

Núria Carné, regidora de Comunicació i Informació Ciutadana, Desenvolupament Econòmic i Esports 

 

 

Caldes de Montbui ja és membre de ple dret de l’European Historic Thermal Towns Association (EHTTA), associació sense ànim de lucre que aplega unes 40 ciutats termals europees de 14 països (Bèlgica, Croàcia, República Xteca, Hungria, França, Alemania, Grècia, Itàlia, Portugal, Romania, Espanya, Turquia, Regne Unit).

La incorporació de Caldes de Montbui a l’ EHTTA s’ha produït en el decurs de l’assemblea general de l’associació celebrada aquest dijous a Ourense (Galicia), que ha ratificat l’informe favorable emès pel Comité Executiu a partir de la sol·licitud presentada per Caldes. La candidatura de Caldes l’ha defensada la regidora Núria Carné, que hi assisteix en nom de l’alcalde Jordi Solé. Al final de les presentacions de candidatures, Carné ha rebut una placa d’adhesió a l’EHTTA de mans del president Giuseppe Bellandi.

Requisits per formar part d'EHTTA

Caldes de Montbui compleix les condicions que es requereixen per formar part de l’European Historic Thermal Towns Association i per això va presentar formalment la sol·licitud d’adhesió el passat 30 de juliol. Alguns dels requisits són ser una vila termal amb tradició històrica, explotar les aigües minero medicinals i desenvolupar activitats relacionades amb tractaments termals (balnearis), desenvolupar projectes de desenvolupament termal i turístic amb finalitats socioeconòmiques, potenciar la conservació del patrimoni arquitectònic, disposar d’ un patrimoni històric termal datat com a mínim del segle XIX, posseir una construcció declarada com a monument històric, organitzar activitats culturals i tradicionals, oferir una xarxa d'hotels de qualitat amb un significant nombre de places hoteleres adaptades a la vila termal, tenir una carta de recomanació d'un dels membres actuals de l'Associació (que en el cas de Caldes és Ourense) i pagar una quota anual de 3.000 euros.


 

Línies d'actuació més destacades d'EHTTA

Des de l’European Historic Thermal Town Association es treballa en diferents àmbits d’actuació com:

- The European Route of Historic Thermal Towns, que atorga les certificacions de Ruta cultural europea, validades pel Consell d'Europa. Cada any, cal passar una evaluació per renovar la certificació.

- The Thermal Atlas of Europe sobre el patrimoni europeu. Aquest projecte, que identifica les 400 viles termals més importants d’Europa, es troba en la seva 3a. Fase. Es tracta d’ una iniciativa, a càrrec del Comitè científic d'EHTTA, que té per objectiu estudiar, inventariar i classificar el patrimoni termal a Europa en diferents categories (ajuntaments, viles termals, brolladors naturals, fonts, balnearis, hotels, oci, paisatge, serveis, recursos immaterials, esdeveniments, i infraestructura turística). Identificació de les 400 viles termals més importants d'Europa.

- Interreg- Europe: Innova Europe. Aquest projecte, que recull propostes de creació de productes innovadors, es començarà a aplicar principalment a França.

- Estratègies de col·laboració amb l’ Associació europea de balnearis (ESPA), per establir linies de col·laboració entre ambdues associacions.

- Creació de paquets turístics de les viles termals i promoció a través de guies promocionals i xarxes socials.

- Assistència a trobades i fires com la Fira termal (Milà), el Seminari per a la ruta transatlàntica (Romania), la reunió del Comitè Científic (Brussel.les), la Fira internacional de termalisme- Termatalia (Ourense), etc.

Per a més informació: www.ehtta.eu.


 

Darrera actualització: 05.10.2018 | 14:51