Document del mes d’octubre

Dimarts, 2 d'octubre de 2018 a les 13:00

Aquest mes d’octubre l’Arxiu Municipal ens presenta el Llibre d’actes número 2 del Sindicat Agrícola i Caixa Rural de Caldes de Montbui

A la secció del document del mes, l’Arxiu Municipal ens presenta aquest mes d’octubre el llibre d’actes número 2 del Sindicat Agrícola i Caixa Rural de Caldes de Montbui de 1920 a 1954.

A l’any 1914 es va crear el Sindicat Agrícola de Caldes de Montbui en substitució de la delegació de la Cambra del Vallès al municipi, amb la voluntat de protegir els interessos dels seus socis, agricultors i ramaders de Caldes i dels voltants.

Feien la compra cooperativa de matèries primeres com adobs o llavors i van incorporar la mecanització al camp. A l’any 1918 van crear la Caixa Rural de préstecs i estalvis del Sindicat que va perdurar fins el 1952.

El sindicat es va mantenir fins al segle XXI amb canvis de noms i estatuts, per exemple un cop finalitzada la Guerra Civil es va convertir en la Hermandad de labradores y ganaderos per obligació legal.

Part del fons del Sindicat Agrícola va arribar a l’Arxiu Municipal un cop extinta l’última entitat hereva d’aquell sindicat, l’entitat Agropecuària Comarcal de Caldes de Montbui SCCL, encara que aquest llibre d’actes es va incorporar a l’Arxiu amb el fons de Camil Torras.

Darrera actualització: 02.10.2018 | 14:57