Relats S.A. rebrà el premi "Joan Planas" i el Restaurant Robert de Nola la distinció "Mestre en gai menjar"
Dues empreses de Caldes de Montbui rebran aquesta diferents distintius que reconeixen el treball dut a terme: Relats S.A i el Restaurant Robert de Nola.
Relats S.A.El dijous dia 3 de desembre serà el torn de l'empresa familiar Relats S.A. La Fundació Privada Bufí i Planas atorga a l'empresa calderina el premi "Joan Planas" per la capacitat de risc i endeutament personal per a reanimar una empresa que es trobava a l'abisme del tancament, recomprant les accions dels seus socis i aconseguint que el capital de la empresa tornés a ser familiar.
L'esperit de superació, de convertir els problemes en oportunitats i la ferma aposta per la innovació i la especialització han convertit Relats S.A. en un referent dins del sector del tèxtil.
El premi serà entregat de mans de l'alcalde de Caldes, Jordi Solé, i el recollirà Pere Relats i Casas. L'acte està organitzat per la Fundació Privada Bufí i Planas i es celebrarà a l'Aula Magna del Campus Nord de l'IESE de Barcelona a les 19.15 h.
Des de 1978, Pere Relats i Casas assumeix la gerència de Relats S.A., una empresa familiar fundada el 1957 a Caldes de Montbui i dedicada a la fabricació de teixits industrials.
A més de la seu principal, situada a Caldes de Montbui, disposa de dues plantes de producció a Gal•les i una a Xina. Exporten més del 90% de la producció i tenen fins a 230 empleats a tot el món.
Restaurant Robert de NolaEl restaurant calderí rebrà el distintiu "Mestre en gai menjar" que atorga la Confraria Gastronòmica Costa Daurada per l'originalitat i recuperació històrica que ofereix. L'acte comptarà amb la presència de Josep Gaspar, regidor de Cultura i Patrimoni.
La Confraria Gastronòmica Costa Daurada realitza anualment 11 sortides gastronòmiques a diferents restaurants. Habitualment s'acompanyen els àpats amb alguna activitat culinària: en el cas de la visita al Restaurant Robert de Nola es va explicar la producció d'ous de cargol per part del productor calderí Joan Trobalón. Els ous de cargol van formar part del menú que va oferir el Restaurant.
Aquest acte, que es celebrarà el proper 4 de desembre, es celebrarà al Restaurant EVO (projecte gastronòmic de Santi Santamaria que compta amb una estrella "Michelin"), i també premiarà al Restaurant Lumine amb la distinció de restaurant de l'any.
Entre els assistents hi haurà el propietari del restaurant, Josep Riu i el cuiner, Albert Planellas.