El 8 de juny comencen les Jornades Gastronòmiques de les Cireres

Dimecres, 4 de juny de 2008

Aquest any seguim cercant "els millors golafres de cireres"

 

Les Jornades Gastronòmiques de les Cireres de Caldes de Montbui arriben enguany a la 5a edició i ho fa amb la col•laboració de 23 establiments. I és que enguany no només els restaurants calderins participen d'aquesta iniciativa sinó que també les fleques, pastisseries i vinacoteques de la vila oferiran els millors plats gastronòmics, postres i licors elaborats amb les cireres de la nostra vila termal.

 

Per tot plegat, les Jornades Gastronòmiques us proposen acostar-vos als restaurants i establiments que hi participen per assaborir aquesta fruita tan preuada i exquisida de la temporada, que hem escollit com a un dels productes de la terra genuïns de la nostra població.

 

A més, per acompanyar les jornades es repeteix el concurs "Cerquem els millors golafres de cireres", que tindrà lloc el diumenge 8 de juny, a les 12 h, en el marc de la Fira Botiga. Els guanyadors rebran com a premi un dinar o sopar per a dues persones en un dels restaurants que participen a les jornades, un obsequi del Museu Thermalia i diferents varietats de cireres. Les inscripcions i les bases del concurs es poden consultar a Thermalia i el diumenge 17 de juny, a partir de les 10 h del matí, al taulell d'informació de Fira Botiga.

 

Dues explicacions sobre la popularitat de la cirera calderina
La primera, per ser primerenques i pel seu sabor. Són de les primeres que es produeixen, famoses i tradicionals de la zona del Vallès, gràcies al microclima i tipus de terra de Caldes.

 

La segona, diuen que la reina regenta M. Cristina, que venia a prendre les aigües termals al balneari de Can Rius, es va quedar meravellada de les cireres de Caldes perquè eren les primeres de la temporada. Aleshores, cada any, quan arribava l'època de les cireres se les feia portar de Caldes a la residència de la Granja de Madrid.

Restauradors i productors calderins introdueixen ara aquest deliciós producte en un festival que també és gastronòmic. La cirera inspira l'experimentació i la imaginació en els plats d'aquests menús que només podreu degustar mentre dura el Caldeja't.


LES ACTIVITATS

 

Fira botiga 8 de juny

• Concurs "Cerquem els millors golafres de cireres!"

• Degustació de postres i licors amb cireres a càrrec de les pastisseries, fleques i vinacoteques participants

• Degustació i venda de cireres. Hi haurà receptes de postres amb cireres

 

Activitats turístiques. Tot l'any:

• Visita al museu Thermalia: centre temàtic de l'aigua termal i exposició d'obres dels artistes Manolo Hugué i Picasso.

• Visita guiada al circuit de l'aigua termal: font del Lleó 74ºC, Termes Romanes i safareigs públics

• Itineraris guiats amb bicicleta i a peu

 

Concurs "Cerquem els millors golafres de cireres!"

 

Diumenge 8 de juny de 2008

Un any més, en aquesta edició se celebrarà el concurs "Cerquem els millors golafres de cireres!", que tindrà lloc el diumenge 8 de juny, a les 12 h, en el marc de la Fira Botiga. Els guanyadors de les diferents categories rebran com a premi un dinar o sopar per a dues persones en un dels restaurants que participen a les jornades, un obsequi de Thermalia, Museu de Caldes de Montbui i un assortiment de cireres.

 

Inscripcions i bases de concurs:
Thermalia. Oficina de Turisme
Diumenge 8 de juny, a partir de les 10h, al taulell d'informació de Fira Botiga.

 

Funcionament del concurs

Inscripcions:
A partir de les 10 del matí es faran les inscripcions per categories i es donarà un número a cada concursant que s'haurà de penjar en un lloc visible.

 

Funcionament:
• El concurs s'iniciarà a partir de les 12 h. Es començarà per l'ordre de les categories infantil, juvenil i adults. En principi es faran grups de 5 a 15 persones, depenent de la quantitat de persones que s'hi inscriguin. Es faran com a màxim tres rondes per a cadascuna de les categories.

• Es facilitarà un plat de cireres a cada concursant. Al costat del plat hi haurà un recipient per col•locar-hi els pinyols. L'animador cronometrà 1 minut durant els quals els concursants hauran de menjar el major nombre possible de cireres.

• Els participants hauran de deixar els pinyols de les cireres preses bens pelats al recipient corresponent.

• En acabar el minut es comptaran els pinyols que cada concursant hagi dipositat. La persona que hagi aconseguit més pinyols, és a dir, "el millor golafre de cireres" serà la guanyadora, dins de la seva categoria.

• En cas d'empat, els concursants hauran de menjar un plat sencer de cireres i el que acabi abans haurà de lliurar el plat buit a l'animador, que se situarà en un lloc central.

 

Categories i premis:

El lliurament de premis als guanyadors es farà al final del concurs.
A. Categoria infantil. De 6 a 12 anys. Premi al millor "golafre de cireres": Menú especial de la cirera per a dues persones al restaurant El Remei de Caldes de Montbui; segon guanyador: obsequi especial de Thermalia. Museu de Caldes de Montbui i tercer guanyador: un assortiment de cireres.

B. Categoria juvenil. De 13 a 17 anys. Premi al millor "golafre de cireres": Menú especial de la cirera per a dues persones al restaurant La Bóta de Caldes de Caldes de Montbui; segon guanyador: obsequi especial de Thermalia. Museu de Caldes de Montbui i tercer guanyador: un assortiment de cireres.

C. Categoria adults. A partir de 18 anys. Premi al millor "golafre de cireres": Menú especial de la cirera per a dues persones al restaurant del balneari Termes Victòria de Caldes de Montbui; segon guanyador: obsequi especial de Thermalia. Museu de Caldes de Montbui i tercer guanyador: un assortiment de cireres.

 

ESTABLIMENTS PARTICIPANTS
EN LES JORNADES GASTRONÒMIQUES DE LES CIRERES


Restaurants

• Balneari Termes Victòria
• Cooperativa 70
• El Bosc Gran,
• El Remei
• La Bóta de Caldes
• Mediterrània
• Mirko Carturan-cuiner
• Na Madrona
• Robert de Nola
• Violeta de Caldes

 

Fleques i pastisseries

• Forn de Cal Pi (6 establiments)
• Forn de l'Espiga d'Or (3 establiments)
• Forn la Lluna
• Pastisseria Casabayó
• Pastisseria Sant Antoni

 

Vinacoteques
• J. Fontcuberta Ambròs. La Vallesana


PLATS I PRODUCTES QUE ELABORARAN ELS RESTAURANTS, FLEQUES, PASTISSERIES I VINACOTEQUES

 

• Amanida de llonganissa i cireres de Caldes
• Amanida de cireres, menta, formatge de cabra i vinagreta de tomàquet
• Amanida amb galetes d'arròs, mel i sèsam, kikos i chutney de cirera
• Amanida de cireres amb foie i vinagreta de cireres
• ??Amanida de mató amb cireres i pluja de llavors
• Amanida de llagostins sobre fons de gírgoles saltejades i salsa de llimona
• Buquet d'amanides amb formatge de cabra i melmelada de cireres amb
• Tagliatelle amb crema de gorgonzola i cireres
• Sopa de cireres amb escarola, oli de pinyons i crostons a l'aroma d'all
• Escalivada amb cireres i mató
• Soufflé de cireres

• Bacallà amb romesco de cireres
• Bacallà fresc amb cireres confitades i olives negres
• Foie Gras d'ànec fresc amb melassa de cireres calderines i fruites del bosc
• Blat saltejat de pebrots, cireres, sèsam i oli picant
• Escalopines de vedella amb marsala i cireres
• Filet de vedella amb gorgonzola amb llit de cireres fresques
• Galta de porc a la crema de cireres
• cruixent de pernil ibèric
• Confit d'ànec amb fruits secs i salseta de cireres de Caldes

• Flam de cireres
• Tiramisú amb cireres o mus de cireres amb melmelada i xocolata negra
• Crep de confitura de cireres amb nata i flamejat amb rom
• Sorbet de taronja i cireres
• Sorpresa de xocolata calenta
• Cireres banyades amb xocolata negra i blanca
• Pastís de cireres
• Licor de cirera

 

Darrera actualització: 5.03.2013 | 11:28