Durant el cap de setmana es van repartir milers de tastets de degustacions relacionades amb la cuina d'olla i ni el plugim de diumenge va impedir la celebració de les activitats i l'afluència de visitants d'arreu de Catalunya.
"Fem bullir l'olla", el Mercat de l'olla i la caldera de Caldes de Montbui, ha fet palès l'interès del territori per la cuina vallesana i el valor que mantenen les tradicions gastronòmiques més arrelades.
El mercat anual calderí, que aplega parades, oficis, activitats i degustacions relacionades amb la cuina d'olla i de caldera, ha tornat a despertar la curiositat de milers de visitants. Aquesta curiositat enguany s'ha vist augmentada per l'estrena de la caldera gegant on, durant tot el cap de setmana, es va cuinar sopa de farigola amb l'aigua termal que brolla de la Font del Lleó. En total van bullir 1.500 litres i es van repartir 1.600 gots d'aigua de farigola.
L'altre gran atractiu del mercat ha estat el Tastaolletes, un seguit de degustacions de la gastronomia autòctona oferts per establiments calderins i que enguany ha comptat amb la població de Verges com a convidada d'honor. La vila del Baix Empordà va ser present al mercat per apropar-nos la seva tradicional sopa. En total, el Tastaolletes va repartir més de 2.200 racions entre els llegums, la caldera de pa amb xocolata i calderetes, les degustacions de plats cuinats amb farigola i la sopa de Verges.
En paral•lel, més de 500 infants van participar als jocs i taller que el Mercat cada any prepara per als petits. Precisament els més petits van protagonitzar un dels moments amb més públic i més àlgids del mercat, que va ser la cercavila musical de diumenge al matí.
Un altre fet destacat de l'edició d'enguany ha estat la participació de l'Associació de Productors Artesans per a la Qualitat del Vallès Oriental, qui va afegir 10 parades a la fira i amb qui Caldes ha signat un conveni per a la potenciació de la gastronomia vallesana de qualitat.
La demostració d'oficis antics, com és habitual, ha estat un punt d'atracció important del mercat. Els visitants han pogut observar com els terrissers, l'artesà de la fusta, la filadora, la tintorera, el culleraire o el vidrier creaven estris de cuina artesans davant els seus ulls.
Cal recordar que en paral•lel, engegaven a Caldes de Montbui les Jornades gastronòmiques de l'olla i la caldera (als restaurants de la vila fins el 25 d'abril). Aquest cap de setmana els restauradors calderins han rebut una gran demanda per tastar la cuina típica calderina i vallesana cuinada amb olla i caldera.
Finalment, el Mercat també ha generat un increment de les visites al Museu Thermalia i a l'Oficina de Turisme, convertint-se un cop més en una excusa deliciosa perquè gent d'arreu descobreixi la vila termal calderina.
Visiteu www.visiteucaldes.cat per saber més sobre Caldes de Montbui, sobre les Jornades gastronòmiques de l'olla i la caldera i sobre tot el que bull en aquest sorprenent indret del Vallès Oriental.