El Parc del Bugarai es torna a obrir al públic un cop acabades les obres de millora

Dimarts, 8 de maig de 2007
Aquest cap de setmana es retira la reixa que ha impedit l'accés al Parc del Bugarai des de finals de febrer, quan van començar les obres de millora d'aquest espai verd.

La reforma que s'ha fet al parc està dins el pla de millora de tots els parcs i places del municipi s'inclou aquesta reforma del Parc del Bugarai que, a més de les millores habituals, incorpora un espai lúdic per a gent gran, novetat al municipi.

En aquest espai, les tasques han consistit en: redistribució d'espais, instal·lació de nou mobiliari urbà, instal·lació de reg per goteig, reforma de l'enllumenat públic, reparació de jocs existents i incorporació de jocs nous, millora de l'ajardinament i de les entrades i col·locació de l'espai lúdic per a gent gran.

Del parc han desaparegut dues de les quatre pistes de petanca que hi ha ara i el laberint arbustiu. D'aquesta manera es guanyen espais que no s'utilitzaven i el parc queda més obert i més integrat en l'entorn urbà.

L'espai lúdic per a gent gran
Un cop obert el Parc del Bugarai, se celebrarà una sessió informativa per a les persones que poden utilitzar l'espai lúdic per a gent gran que s'ha instal·lat en aquesta zona.

La sessió i demostració del seu funcionament tindrà lloc el dimecres 16 de maig a les 17.30 h, a càrrec de formadors de la Diputació de Barcelona. S'adreçarà a persones que treballen en l'envelliment actiu dins la vila i a aquelles persones que estiguin interessades en treure el major rendiment d'aquest espai.

La Diputació de Barcelona va cedir a l'Ajuntament de Caldes de Montbui l'espai lúdic per a gent gran. Aquests espais tenen l'objectiu de fomentar entre la gent gran l'exercici de les capacitats físiques i sensorials per tal de generar una dinàmica positiva que implica confiança i seguretat en les pròpies capacitats. A més, el seu disseny permet que els utilitzi un ampli ventall de la població, en especial els infants.
Aquests espais estan integrats per:
1. Escala de dits per millorar la mobilitat i estirar la columna.
2. Barra fixa ondulada per treballar la mobilitat del canell, el colze i l'espatlla. Millora també la coordinació visual i motora.
3. Escala i rampa per treballar la coordinació i la força muscular de les cames.
4. Cargols i mànecs per treballar les articulacions de les extremitats superiors.
5. Tamboret mòbil per treballar l'equilibri i la torsió de cintura.
6. Barres metàl·liques altes per treballar l'elasticitat dels braços i afavorir els estiraments de l'esquena.
7. Barres metàl·liques a mitja alçada per treballar la mobilitat articular del genoll i el maluc.
8. Seients amb barra per treballar la capacitat ventilatòria i toràcica i potenciar la força a les cames, la mobilitat del genoll i el maluc i l'elasticitat i la circulació de les cames.
9. Barra fixa per treballar la mobilitat de les articulacions de les extremitats inferiors, la coordinació motora i visual i l'equilibri i l'estabilitat en caminar.
10. Terra de cordes quadrat per treballar les articulacions de les extremitats inferiors, potenciar l'equilibri i la coordinació motora i visual.
11. Pont amb llistons per fomentar l'equilibri i la força de cames i braços.
12. Plataformes ovalades per treballar l'elasticitat de la musculatura i les articulacions.
13. Barra metàl·lica en zig-zag per treballar la mobilitat del canell, el colze i l'espatlla i millorar la coordinació visual i l'agilitat.
14. Agafadors de plàstic per treballar les articulacions del canell i el colze i la força i agilitat dels dits.
La instal·lació dels mòduls, la formació sobre l'ús de l'espai adreçada a monitors i responsables municipals i el material de difusió té un cost de 12.280€ que assumeix la Diputació de Barcelona.
Darrera actualització: 5.03.2013 | 11:18