Dijous al vespre es va celebrar a la Sala de Plens del consistori la sessió ordinària del Ple municipal corresponent al mes de febrer. La sessió, però, va començar amb un emotiu minut de silenci amb motiu de la mort de l'exalcalde Miquel Puig i Lucas. L'alcalde Jordi Solé va dir que "el consistori vol agrair, reconèixer i homenatjar la seva tasca, de la que ens sentim hereus" i va afegir que "la vila de Caldes és la que és gràcies a persones com en Miquel que han lluitat pel poble".
Tot seguit, els portaveus de tots els grups municipals van dedicar també unes paraules a l'exalcalde. Pep Gaspar d'ERC va dir que "la seva feina, empenta i il•lusió tenen una gran importància i persones com ell van donar esperança a moltíssima gent". Josep M. Tarruell de CiU va afirmar que Puig va ser "un home que va treballar pel poble i va assolir la màxima responsabilitat en una democràcia recuperada i fràgil". Iñaki Olaortua del PSC va dir que "tot el que aquets poble té actualment és fruit del treball de totes les persones que han treballat des de l'inici de la democràcia i ens sentim deutors de la seva obra". Per últim, Edilbert Comas d'ICV-EUiA va recordar que "Miquel Puig va tenir l'honor de ser el primer alcalde de la recuperació democràtica d'aquest poble i hem de seguir la tasca que va començar".
Un cop fet aquest petit homenatge a la figura de Miquel Puig, va començar l'ordre del dia de la sessió amb l'aprovació per unanimitat d'esborranys d'actes de sessions anteriors. Tot seguit, es va aprovar provisionalment per majoria absoluta, amb l'abstenció d'ICV-EUiA i del PSC, la Modificació Puntual del POUM pel que fa a les infraestructures de radiocomunicació.
El tercer punt de l'ordre del dia va consistir en l'adjudicació provisional per unanimitat del contracte d'obres del projecte per a la urbanització del barri de Can Maspons a l'empresa Serxarsa per un import de 3.889.413,28 € inclòs IVA. El regidor Jaume Miró va explicar que aquest import suposa una reducció d'uns 490.000 euros respecte al previst inicialment.
El pressupost municipal per al 2009El quart punt de l'ordre del dia va ser l'aprovació inicial del pressupost municipal per a l'exercici 2009. L'alcalde i regidor d'Hisenda Jordi Solé va explicar que "el pressupost 2009 és un pressupost de contenció però garanteix la continuació de tots els serveis, programes i equipaments. També s'ha fet un especial esforç per retallar determinades partides i també s'han congelat els sous dels polítics alliberats".
Solé va voler destacar també les inversions que es preveuen en aquest pressupost i que equivalen a uns 6,5 milions d'euros. Entre aquestes inversions, l'alcalde va destacar les següents:- Pla de Barris (Pla d'intervenció integral al centre històric)- Projecte de reurbanització de la plaça de l'Església i del carrer d'Asensi Vega- Projecte d'urbanització del barri de Can Valls- Primeres dues fases del Pla director d'enllumenat- Altres construccions puntualsAquestes inversions, cal sumar-hi les 8 actuacions que es faran aquest 2009 en el marc del Fons Estatal d'Inversió Local (FEIL).
Edilbert Comas d'ICV-EUiA va criticar algunes de les propostes recollides al pressupost i va demanar "més contenció de la despesa menys en aquelles partides referents a l'atenció a les persones". D'altra banda, Montse Coll del PSC va defensar "el paper de l'ajuntament com a matalàs de suport per a les famílies que estan passant dificultats". Finalment, els pressupostos 2009 es van aprovar per majoria absoluta amb l'abstenció del PSC i els vots en contra d'ICV-EUiA.
El cinquè punt de l'ordre del dia va consistir en la modificació, per majoria absoluta, de 4 de Llocs de Treball de personal de l'Ajuntament.
Mocions i precs i preguntesEl Ple de febrer va dur a aprovació dues mocions presentades pels grups municipals d'ERC i CiU. La primera d'elles va fer referència al suport dels grups de cultura catalana que utilitzen material pirotècnic i va ser aprovada per unanimitat. La segona moció tenia com a objectiu la internacionalització del dret de decidir a tenir un estat propi del poble català i es va aprovar per majoria absoluta amb els vots en contra del PSC.
Per últim, en l'apartat de precs i preguntes, un grup de dones del públic van preguntar a l'alcalde sobre la desaparició de la figura de la ginecòloga al CAP. Solé els va explicar que aquest canvi respon a una reestructuració del Servei Català de Salut, que és qui té les competències en aquesta matèria, però va afegir que "entenc el seu negui i que això és un canvi que han interpretat com a disminució del servei. El que els proposo és que fem una reunió amb els responsables a novell territorial de Salut tot i que això ja es va fer".