Àlbum de fotografies del primer torneig d'scooter de Caldes de Montbui

Dijous, 4 de juliol de 2013

A caldesdemontbui.cat i a http://eltoc.caldesdemontbui.cat podeu veure l'àlbum de fotos del torneig d'scooter celebrat el 29 d'abril, amb fotografies signades per Adrià Comella Anaya


La pista d’skate de Caldes de Montbui va rebre el passat dissabte el primer torneig d’scooters organitzat al municipi, en el qual hi van participar 19 joves. La competició, organitzada per l’Ajuntament en el marc d’un estudi d’atenció als joves des de l’espai públic, va convocar dues categories.

En la primera, d’iniciació, van participar 11 joves de 12 a 14 anys, 9 dels quals eren veïns de Caldes. Els guanyador d’aquesta categoria va ser Marc Angelet. Carlos Parra i Alex Ramos van aconseguir el segon i tercer lloc, respectivament. Els tres joves que van tenir un lloc al pòdium són veïns del municipi i usuaris habituals de la pista d’skate.

En la segona categoria, semi pro, van participar 8 joves de 15 a 18 anys, tres dels quals eren de Caldes. El guanyador d’aquesta categoria va ser Eric Àvila. El segon lloc va ser per a Pol Llobet i el tercer per al calderí Noah Ramos.

El jurat encarregat de valorar els trucs fets pels participants a la pista van ser joves de l’equip que patrocina Radical 360, botiga de Mollet del Vallès que també va ser patrocinadora del torneig calderí.

Els guanyadors van rebre materials relacionats amb aquesta disciplina esportiva.

En l’organització de la competició van col•laborar també l’AV Bugarai i l’Ateneu Molí d’en Ral, entitats que són veïnes de l’skatepark i que han donat suport a aquesta iniciativa.

La jornada va ser tan satisfactòria que organitzadors i participants van coincidir en la necessitat de treure un major profit a aquesta pista en la que conviuen skaters, scooters i bikers. Per això, és probable que es treballi en l’organització d’altres activitats similars a l’entorn d’alguna d’aquestes disciplines.

El projecte d’educació de carrer
El torneig d’scooter és una activitat que es va concretar en el marc del Projecte d’educació de carrer que ha tirat endavant l’Ajuntament gràcies a la subvencions SOC i el Fons Social Europeu, que ha permès la contractació d’una educadora de carrer durant sis mesos.

En aquest projecte d’atenció als joves des de l’espai públic han intervingut de manera coordinada les regidories de Joventut i d’Acció Social, encarregades de facilitar les eines i recollir els resultats relacionats amb aquest treball de camp que s’adreça a adolescents i joves calderins.

El projecte d’educació de carrer és un projecte d’intervenció preventiva i educativa que, a través de l’acompanyament, ha permès detectar necessitats de joves i adolescents del municipi. L’acompanyament es basa en crear un vincle educatiu amb ells en parcs, places i carrers. Un dels principals objectius ha estat acompanyar als joves en el seu procés de socialització i d’integració social per tal concretar accions socioeducatives i avaluar-ne els resultats.

La feina de l’educadora de carrer ha consistit en prevenir situacions de risc, afavorir el desenvolupament de competències personals i relacionals dels joves, donar-los suport en el procés de construcció del seu projecte de vida, acostar-los i ajudar-los a explotar al màxim els recursos municipals.

Algunes accions que s’han concretat són la redacció d’un estudi sobre les necessitats juvenils en medi obert, la detecció d’espais de trobada dels joves, el treball directe des dels patis dels centres educatius de secundària i un treball educatiu i preventiu amb grups específics i necessitats específiques detectades.

 

Darrera actualització: 4.07.2013 | 17:39