Avança el projecte d'Habitatge Jove amb la construcció dels mòduls fets amb contenidors marítims de mercaderies, que es convertiran en un edifici d'habitatge per a joves de 16 a 30 anys
Des de fa tres setmanes s’estan habilitant, al Polígon Industrial La Borda de Caldes de Montbui, els mòduls fets amb contenidors marítims de mercaderies que es convertiran en un edifici d'habitatge per a joves de 16 a 30 anys, a l’avinguda de Josep Fontcuberta davant del parc de Romà Martí de Caldes.
A la fàbrica, els contenidors estan rebent un tractament previ que, essencialment, consisteix a realitzar obertures i reforços, col·locar envans i portar a terme les instal·lacions. Un prefabricat on també s’hi col·loquen els tancaments d'alumini a la façana i una primera capa de pintura.
Cada habitatge, amb una superfície d’uns 36m², disposarà d’una sala oberta amb cuina i menjador, un dormitori doble, un vestidor i un bany. L’edifici tindrà 3 plantes i inclourà 8 habitatges per a un total de 16 persones. Tot l’edifici serà accessible i un dels habitatges estarà adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. A més, a la planta baixa hi haurà una zona comunitària polivalent que s’obrirà a un jardí amb porxo obert a l’espai públic.
Isidre Pineda, alcalde de Caldes de Montbui:
Jordi Martin, regidor d'Habitatge de Caldes de Montbui:
Habitatge jove, més ràpid
El treball que s’està realitzant a taller farà que l’obra resulti més ràpida i més sostenible que els sistemes convencionals. La previsió es que les tasques de prefabricació i l’obra insitu durin uns 9 mesos. Un cop finalitzada l’habilitació dels contenidors, els mòduls es col·locaran al solar i continuarà l’obra amb la part d’estructura de fusta. Aquest és un espai qualificat com a equipament, del qual se’n farà ús d’habitatge-allotjament per a joves amb dificultats a l’hora d’emancipar-se.
Habitatge jove, més sostenible
L'altre punt fort del projecte és el seu model arquitectònic amb un elevat nivell de sostenibilitat energètica i màxima eficiència. Els habitatges han estat dissenyats per generar un consum d’energia gairebé nul gràcies a la mida i la situació de les finestres, els aïllaments i el sistema de ventilació i climatització. I s’han tingut en compte les aportacions fetes per joves i veïns i veïnes en les 5 sessions del procés participatiu iniciat el maig de 2020.
L’estructura de contenidors marítims es completarà amb una façana construïda amb fusta ecològica, el tractament sense productes químics de la qual ofereix una major durabilitat. Els porticons practicables que oferiran protecció solar a la finestres també seran de fusta.
Informació per als joves
Els joves d’entre 16 i 30 anys interessats a optar a una vivenda, poden informar-se a través d’un formulari online o per correu electrònic: habitatge@caldesdemontbui.cat