Dijous al matí ha tingut lloc una altra convocatòria a entitats i centres docents del municipi perquè coneguin i puguin fer les seves aportacions al portal d’Internet Educaentorn
La sessió s’ha celebrat a Les Cases dels Mestres, i hi ha assistit 17 entitats de diferents àmbits d’interès de la ciutadania. A aquestes s’afegeixen les 5 que van participar a la sessió del març. Els presents, rebuts per la regidora d'Educació, Roser Guiteras, han treballat a l’entorn de la definició de les temàtiques que treballen i els públics als quals s’adrecen, per tal d’establir quins recursos poden oferir a la plataforma Educaentorn.
Aquesta iniciativa, seguint el principi bàsic del Projecte Educatiu de Caldes “Tots i totes eduquem”, està sumant les capacitats i recursos de tots els agents educadors o potencialment educadors del municipi. El resultat, ha de ser un catàleg d’accions i activitats educadores que es generen a la vila endreçades en el portal Educaentorn.
Entitats que han assistit a la trobada
Caldes Animal protectora, Fundació Universitària Martí l'Humà, Cooperativa 70, Caldes Solidària, Creu Roja, Nova Acadèmia, CN Caldes, Escola d'Adults El Roure Gros, Centre Excursionista de Caldes de Montbui - CECMO, Associació contra el Càncer - AECC, Ambar de Baobab, Associació Cultural de la Dona, Universitat Popular de Caldes de Montbui - UPCM, Càritas Caldes, Ampa INS Manolo Hugué, INS Manolo Hugué, Club d'Escacs Caldes.
A més, altres entitats, com Òmnium, han expressat la seva voluntat d’afegir-se al projecte de manera imminent.
A la sessió també han assistit tres membres del Grup Impulsor del PEC, atesa la relació d’aquest projecte amb el Projecte Educatiu de Ciutat que està tirant endavant la vila gràcies a la col·laboració d’un grup ciutadà i l’Ajuntament.
Educaentorn, plataforma virtual
L’Educaentorn és una plataforma virtual (http://educaentorn.diba.cat/) que ofereix la Diputació de Barcelona i al qual el municipi s’ha adherit en el marc del Projecte Educatiu de Caldes de Montbui (PEC).
Aquest projecte és una de les accions que es desprenen de la posada en marxa del PEC, que s’està executant des de la celebració del I Fòrum d’Educació (octubre de 2017).
Aquesta plataforma recull les accions, recursos i serveis educatius que tenen lloc al municipi, liderats des de l’àmbit públic o privat, i que intervenen en l’educació de les persones durant tota la seva trajectòria i des de tots els espais vitals.
El projecte s’ha posat en marxa amb dues sessions de treball amb personal tècnic de l’Ajuntament de Caldes de Montbui que ha servit per establir un esborrany de definició d’allò que entenem com “accions, serveis o recursos educatius”; i amb aquesta sessió adreçada a la comunitat educativa, del 22 de març.
Al llarg dels propers mesos es tancarà la definició de l’Educaentorn calderí i es començarà a elaborar la llista de recursos educatius que s’ofereixen a la ciutadania.