Acaba la reforma de l’habitatge propietat de l’Ajuntament de Caldes de Montbui destinat a potenciar l’autonomia de persones amb diversitat funcional, gràcies al projecte de col·laboració amb APINDEP
El projecte de reforma ha solucionat una sèrie de deficiències detectades en l’habitatge de lloguer social, propietat de l'Ajuntament i destinat a la integració de persones amb diversitat funcional vinculades a APINDEP.
L’execució de l’obra ha implicat la instal·lació d’un nou sistema de climatització, la substitució de les fusteries per millorar-ne l’aïllament, la reforma integral de la cuina, un nou sistema d'escalfament d'aigua sanitària, la posada a punt de la instal·lació elèctrica i xarxa de TV i telèfon, la col·locació de parquet de fusta i l’aplicació de pintura en la totalitat de l’immoble. La reforma suposa una millora de l'accessibilitat, l'habitabilitat, el confort i, sobretot, l’optimització de l'eficiència energètica del pis.
Les obres, amb una durada d’aproximadament 1 mes, han tingut un cost total de 41.572,01 euros, 40.000 dels quals, han estat subvencionats per de la Diputació de Barcelona.
El consistori compromès amb la promoció de lloguer social
Des de l'any 2018 l’Ajuntament ha engegat un pla d’adquisició d’immobles mitjançant el dret de tanteig, per tal de garantir l’accés a un habitatge digne i assequible en el municipi. En total s’ha materialitzat la compra de 6 habitatges a favor de l’Ajuntament, amb l’objectiu d’ampliar l’oferta de lloguer social.
El març de 2023, es va signar un acord amb l’entitat d’iniciativa social APINDEP per un dels habitatges, amb el propòsit de promoure el lloguer a persones amb diversitat funcional i que aquestes tinguin l’oportunitat de gaudir d’una vida independent i de qualitat.
El pis, de 85 m², disposa de 4 habitacions, 2 banys i una àmplia terrassa i segons el conveni signat amb APINDEP, l’entitat disposarà de l’habitatge per un període de 7 anys i la possibilitat de prorrogar el conveni 3 anys més. L’acord forma part del projecte ‘Casa meva: una vida en comunitat’, una iniciativa que explora vies per a fomentar la plena inclusió de persones amb diferents capacitats, que en aquest cas gestiona l’APINDEP i que ha rebut suport econòmic mitjançant els fons Next Generation.
APINDEP una entitat que fomenta la integració de persones amb diferents capacitats
APINDEP és una cooperativa de consum i usuaris, sense ànim de lucre i d'iniciativa social, situada a Sta. Eulàlia de Ronçana, que té com a objectiu la integració social, laboral i escolar de les persones amb discapacitat. Els seus valors es fonamenten en realçar les capacitats per sobre de les discapacitats, juntament amb la solidaritat, el compromís, la qualitat i la innovació. Per assolir aquests objectius la cooperativa treballa en diferents direccions com són l’àmbit lúdic, esportiu, terapèutic, jurídic, educatiu i laboral.
Entre d’altres iniciatives l’entitat disposa d’un centre ocupacional per aquells adults amb edat laboral que per les seves característiques físiques o psíquiques, no poden integrar-se al món laboral ordinari on desenvolupen feines d’horticultura i jardineria, reciclatge de paper, gestió de la cantina de l’IES Vall del Tenes, un taller de fusta, la recollida i reciclatge d'oli o la gestió de la cafeteria situada a Caldes l'Àgora.
Isidre Pineda, alcalde
Núria Carné, primera tinenta d'alcaldia i regidora d'Habitatge
Mercè Llauradó, presidenta d'APINDEP