Un fulletó recull els productes típics més destacats de la gastronomia calderina, descriu les seves singularitats i convida als visitants a trobar-los en els establiments turístics de la vila
Caldes de Montbui ha editat un fulletó on es presenten i s'expliquen les principals joies de la gastronomia calderina. El nou material està pensant per ser distribuït des de l'Oficina de Turisme, els establiments turístics i les fires i els esdeveniments en els quals participa el municipi.
En el seu interior es recull una breu explicació sobre l'origen o les singularitats dels productes més destacats: la pasta de sopa centenària; els embotits artesans; les Flors del Remei i l'Anís de Taronja, licors originals; els carquinyolis amb denominació comarcal de producte alimentari; el mató, formatge fresc d'origen medieval; la cirera primerenca i la mel d'alta qualitat.
El fulletó també ofereix la llista dels restaurants de cuina de proximitat i catalana i la d'establiments on és possible adquirir o degustar els productes típics, així com un calendari de festes tradicionals on la gastronomia calderina és l'eix de les celebracions:
- El Mercat de l'Olla i la Caldera (al març) i la Fira de Nadal (al desembre), moments en els quals es cuina el brou en l'olla gegant calderina amb capacitat per més de 1.500 litres.
- Les dues convocatòries anuals de jornades gastronòmiques als restaurants i establiments turístics, la primera amb motiu del Mercat de l'Olla (entre març i abril) i la segona amb motiu de l'aparició de la cirera primerenca (entre maig i juny).
L'escenari de presentació de tots aquests productes ha estat la mateixa vila, en concret els principals atractius turístics. Per això, la fotografia de cada producte té com a fons un element patrimonial o natural de valor: els safareigs d'aigua termal, els horts, les termes, la Font del Lleó, la llamborda o els entorns naturals.
Isidre Pineda, regidor de Promoció Turística, ha presentat el nou material aquesta matí, en roda de premsa.
Més informació: www.visteucaldes.cat